Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voorlopige belastingaanslag: ondernemers blijven hun belasting zo de baas

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Voorlopige belastingaanslag: ondernemers blijven hun belasting zo de baas
Deze maand ontvangen alle ondernemers een brief van de Belastingdienst met de voorlopige aanslagen voor inkomstenbelasting. Zo betalen ondernemers belasting gedurende het hele jaar in plaats van in één keer aan het einde van het jaar. Dit meldt Foodclicks. 

De Belastingdienst zegt dat het de ondernemers aanraadt om de gegevens van de voorlopige aanslag goed te controleren. Indien deze niet kloppen kunnen de ondernemers die direct wijzigen. Op deze manier blijven ondernemers hun belasting de baas.

Door de voorlopige aanslag betalen ondernemers gespreid belasting. Op deze manier hoeft een ondernemer geen potje opzij te zetten en dat is vaak een stressfactor minder.

Gegevens wijzigen

Deze voorlopige aanslag is een schatting, gemaakt op basis van de meest recente gegevens die de Belastingdienst van de ondernemers heeft. Zo kan het voorkomen dat de gegevens niet kloppen. Dit kan gebeuren wanneer de persoonlijke situatie veranderd of wanneer er een verandering is in de financiële situatie van de onderneming. Op dit moment is het van belang om de gegevens aan te passen. Dit kan via de app of via de website van de Belastingdienst. Het duurt zes tot acht weken voordat een wijziging is behandeld, maar vaak gaat het sneller.

Geen voorlopige aanslag voor nieuwe ondernemers

Wanneer een ondernemer in het voorgaande jaar is gestart, krijgt deze waarschijnlijk nog geen voorlopige aanslag. Wel kunnen ondernemers het zelf aanvragen, dan betalen zij de inkomstenbelasting in termijnen en hoeven zij aan het einde van het jaar niks of bijna niks bij te leggen. Indien je geen voorlopige aanslag wilt opgeven, dan is het advies om alvast een spaarpotje te maken voor deze belastingen.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.