19 juli 2012 om 13:08
< 1 min lezen

Ei-allergie effectief bestreden met ei

CHAPEL HILL / LITTLE ROCK – Onderzoekers van de Universiteit van North Carolina en de Universiteit van Arkansas hebben een manier gevonden om ei-allergie tegen te gaan. Door kleine hoeveelheden ei aan de voeding van jonge kinderen toe te voegen kan bij sommigen de kippenei-allergie geleidelijk aan verholpen worden. Daarover bericht de website van de BBC.

Eieren wordt als ingrediënt in een enorme verscheidenheid aan voedsel gebruikt en kippenei-allergie is één van de frequentste voedselallergieën in de kinderjaren. De proteïnen die de meeste allergische reacties veroorzaken zijn zowel hittebestendig als bestand tegen de spijsvertering en kunnen ook in het huisstof worden gevonden.

De Amerikaanse wetenschappers voegden een steeds grotere hoeveelheid kippenei toe aan de dagelijkse voeding van een onderzoeksgroep van 55 kinderen met kippenei-allergie. Na 22 maanden therapie kon 75 procent van de kinderen tot twee eieren per dag eten zonder een allergische reactie te krijgen. Nadat de therapie vijf maanden gestopt was, bleek 28 procent definitief genezen te zijn. Daarbij dient aangetekend te worden dat 15 procent van de kinderen de therapie niet kon voltooien vanwege allergische reacties op het ei in de voeding.

Het geleidelijk toedienen van het voedselbestanddeel dat een allergische reactie geeft, leverde eerder ook al positieve resultaten op bij de behandeling van pinda-allergie. De resulaten van het onderzoek zullen gepubliceerd worden in het New England Journal of Medicine.

© Nationale Horecagids / Arend Jan Wonink

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland