Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Alcoholvrije spiritmerk Fluère overgenomen door Lucas Bols

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Alcoholvrije spiritmerk Fluère overgenomen door Lucas Bols
Lucas Bols gaat zijn assortiment uitbreiden met het alcoholvrije spiritmerk Fluère. De overname gaat in per 1 januari volgend jaar. De overname van Fluère, dat in 2018 is opgericht door twee Nederlandse ondernemers, zal het portfolio van Lucas Bols uitbreiden en speelt in op de trends op het gebied van consumentengedrag in de horeca. Dit meldt Levensmiddelenkrant.

De CEO van Lucas Bols, Huub van Doorne, zegt enthousiast te zijn het alcoholvrije merk over te nemen. Momenteel bestaat het assortiment van Fluère uit vier producten: spiced cane, raspberry, smoked agave en original. Het plan was om dit in februari uit te breiden met een nieuw product, een bitter. Van Doorne denkt dat het een goede stap is om te zetten. Het is volgens hem een goede uitbreiding van het smaakpallet en de mogelijkheden voor het maken van cocktails: “We zijn verheugd Fluère te mogen verwelkomen in ons merkenportfolio. We geloven in het sterk potentieel van de no-/lowalcohol markt”. Hij denkt dat het merk een goede positie heeft door zijn smaak en verpakking. Met de schaalvergroting wil Van Doorne niet alleen uitbreiden naar een positie in de retail. Hij wil ook een focus leggen op het vergroten van de naamsbekendheid onder bartenders en horeca.

Uitbreiden assortiment non-alcoholic dranken

Léon Meijers, CEO van Fluère, zegt dat zij veel respect hebben voor de aanpak van Lucas Bols Company in hun merkopbouw en dat zij verheugd zijn om deel te gaan uitmaken van het concern. “We kunnen niet wachten om samen een verscheidenheid no-/lowalcohol cocktails te creeren door gebruik te maken van onze gezamenlijke rijkdom aan smaken en mixologie vaardigheden”, zegt de CEO van Fluère.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.