Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Alcoholvrije spiritmerk Fluère overgenomen door Lucas Bols

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Alcoholvrije spiritmerk Fluère overgenomen door Lucas Bols
Lucas Bols gaat zijn assortiment uitbreiden met het alcoholvrije spiritmerk Fluère. De overname gaat in per 1 januari volgend jaar. De overname van Fluère, dat in 2018 is opgericht door twee Nederlandse ondernemers, zal het portfolio van Lucas Bols uitbreiden en speelt in op de trends op het gebied van consumentengedrag in de horeca. Dit meldt Levensmiddelenkrant.

De CEO van Lucas Bols, Huub van Doorne, zegt enthousiast te zijn het alcoholvrije merk over te nemen. Momenteel bestaat het assortiment van Fluère uit vier producten: spiced cane, raspberry, smoked agave en original. Het plan was om dit in februari uit te breiden met een nieuw product, een bitter. Van Doorne denkt dat het een goede stap is om te zetten. Het is volgens hem een goede uitbreiding van het smaakpallet en de mogelijkheden voor het maken van cocktails: “We zijn verheugd Fluère te mogen verwelkomen in ons merkenportfolio. We geloven in het sterk potentieel van de no-/lowalcohol markt”. Hij denkt dat het merk een goede positie heeft door zijn smaak en verpakking. Met de schaalvergroting wil Van Doorne niet alleen uitbreiden naar een positie in de retail. Hij wil ook een focus leggen op het vergroten van de naamsbekendheid onder bartenders en horeca.

Uitbreiden assortiment non-alcoholic dranken

Léon Meijers, CEO van Fluère, zegt dat zij veel respect hebben voor de aanpak van Lucas Bols Company in hun merkopbouw en dat zij verheugd zijn om deel te gaan uitmaken van het concern. “We kunnen niet wachten om samen een verscheidenheid no-/lowalcohol cocktails te creeren door gebruik te maken van onze gezamenlijke rijkdom aan smaken en mixologie vaardigheden”, zegt de CEO van Fluère.

Door: Nationale Horecagids

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.