Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hier moet je heen als je gaat eten in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 16 min
location_on [xx]km
Hier moet je heen als je gaat eten in Amsterdam
In onze hoofdstad Amsterdam bruist het van de lokale en internationale restaurants. Invloeden vanuit de traditionele Nederlandse keuken zie je terug in veel restaurants in de grootste stad van Nederland. Maar door zijn internationale positie zijn er ook veel restaurants met wereldkeukens te vinden. In dit artikel is de top zeven van deze restaurants voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je direct waar je heen moet als je een bezoekje brengt aan Amsterdam!

#1: Geniet van een sterrendiner bij Bourgainville

We beginnen de lijst met het met Michelinster bekroonde restaurant Bougainville. In het boutique Hotel TwentySeven op de Dam vind je het restaurant op de onderste verdieping. Eén jaar na opening is het restaurant bekroond met een Michelinster, een hele prestatie aangezien er meerdere bezoeken van inspecteurs nodig zijn voor een ster. Het restaurant serveert gerechten vanuit de hele wereld, met lokale en seizoensgebonden producten. Voor het diner kun je kiezen uit een goed aanbod van a-la-carte gerechten, maar je kan ook kiezen voor een uitgebreid gangenmenu, eventueel met begeleidende wijnen.

Op TripAdvisor zijn de recensies zeer lovend. Niet één recensie met nul of één ster, verreweg de meesten geven het restaurant alle vijf.

“Deze mensen verstaan hun vak! Van de receptie, tot de obers en sommelier. Alles klopt hier. Prachtige zaak, fantastisch eten en een heel enthousiast en kundig team. Hoog niveau qua eten en bediening, zonder dat het te geforceerd voelt. Het zal me niet verbazen als ze binnenkort een tweede ster krijgen, dat zou volstrekt terecht zijn!”

#2: Grote maag, klein budget en heerlijk eten: dat kan bij The Pantry Amsterdam

In het hart van Amsterdam is sinds 2000 The Pantry te vinden. Hier leggen de koks de nadruk op traditioneel Nederlands eten. In het familierestaurant ‘kent gezelligheid geen tijd’. Dit is terug te zien in de recensies. Die spreken lovend over de service die de werknemers van het restaurant hun gasten bieden. Daarnaast is dit restaurant ook nog eens budget friendly: voor nog geen 30 euro kun je van verschillende 3-gangen menu’s genieten. Deze bestaan uit oer-Hollandse gerechten, zoals stamppot of een ovenschotel met bloemkool.

“Gezellige sfeer, geweldig! Het was genieten van ‘Hollandse pot'. Lekker eten voor een goede prijs. En super aardige, vrolijke bediening. Ga zo door! (Wij waren met acht internationale vrienden)”

# 3: Kleine kaart, groot smakenpallet bij Hearth

“Toen we aan het zoeken waren naar een veganistisch restaurant vonden we deze geweldige plek. Vanaf het begin voelden wij ons direct welkom. De bediening was uitmuntend, het eten kunst en de prijzen zijn deze culinaire ervaring meer dan waard. We hebben een super goede tijd in het restaurant gehad en komen zeker terug.”

Voor vegetariërs en veganisten is Hearth dé plek in Amsterdam om te bezoeken. Het volledig plant-based restaurant serveert internationale gerechten met oog op gezondheid en duurzaamheid. Naast eten kun je hier ook luisteren naar live muziek, gespeeld door de bandjes en dj’s die in het restaurant optreden.

#4: Authentiek Nepalese street food tegen een goede prijs bij Bhatti Pasal

De eigenaar van Bhatti Pasal, Tika Pun, heeft al vele jaren ervaring met het runnen van restaurants over de hele wereld. Nu heeft hij zijn zaak Bhatti Pasal in hartje Amsterdam, op steenworp afstand van het Rembrandtplein en het Leidseplein. Hier kun je de traditionele Nepalese keuken proberen in een relaxte sfeer. Het is geen fine dining, maar wordt er wel veel aandacht besteed aan de gerechten en de service.

“Super lief personeel, geweldig eten, voor een super lekkere prijs! Daarnaast is de locatie prima en zijn er veel opties voor vegetariërs.”

#5: Flexibel, goede service en geweldige burgers: Cuddle Pub

Zoek je naar een plek om even de drukte van de Amsterdamse binnenstad te ontlopen? Dan kun je altijd aanschuiven in de Cuddle Pub. Gelegen in het midden van het centrum vind je het rustieke en knusse kroegje. Een kleine kaart, met nog geen tien items, met kwalitatief hoogstaand eten. En voor een aantrekkelijke prijs. Met plantaardige opties zullen vegetariërs en veganisten zich hier op hun gemak voelen.

“Gezellige eigenaar waarbij je zelf je muziek mag kiezen. Goed en vers eten voor een eerlijke prijs. De zelf gemaakte saus is een aanrader. Wij hadden een kipburger met frietjes, grote cola en een munt thee en moesten 20 euro afrekenen. We mochten als we wilden zelfs nog een extra portie frietjes bestellen zonder extra kosten. Het café ligt een beetje van de winkelstraat af maar is echt de moeite om even het zijstraatje in te duiken.”

#6: Heerlijk dineren in hotel Okura bij restaurant Serre

Bekroond met de Bib Gourmand van MICHELIN (de prijs voor restaurants met uitstekende prijskwaliteitsverhoudingen), is het restaurant gevestigd in hotel Okura. In het restaurant kun je overal voor terecht: een heerlijke lunch, met de keuze voor meerdere gangen. Of neem je vrienden of zakenpartners mee naar Serre voor een bespreking of borrel. Vanaf het terras kijk je uit over het Amstelkanaal waar je boten recht voor je neus ziet aanmeren. Maar als je wilt genieten van dé ervaring van het restaurant, kies dan voor het Bibendum driegangenmenu dat zij bieden, voor nog geen 45 euro. Dit is exclusief dranken.

“Begonnen de avond met een mooi glas bubbels nadat we ontvangen waren door de erg hartelijke en professionele bediening. Het BIB menu is een absolute aanrader voor de prijs-kwaliteit. Daarnaast hebben we mooie wijnen gedronken met als afsluiter twee cocktails op de twenty third bar. Fantastische avond alom!”

#7: Klein restaurant met een volle sfeer: restaurant Zaza

“Alles wat tip top in orde! Goed ontvangst, lekker aperitief, super vriendelijke bediening en absolute topgerechten met zalige combinaties! Kleinschalig restaurant, maar o zo gezellig en intimiteit verzekerd! Een echte aanrader en must eat in Amsterdam!”

De laatste van de lijst, maar absoluut een must-go! Geopend in 2003 heeft het restaurant viert het restaurant al bijna zijn twintigjarige jubileum. Het is niet voor niets dat het restaurant na al die jaren nog steeds te vinden is in de Pijp in Amsterdam. Eigenaresse Susie Roche werkt hier samen met haar team, dat evenveel passie heeft voor de horeca heeft als zij. Bij Zaza’s wordt de nadruk gelegd op een uitstekende service, terwijl gasten kunnen genieten van kwalitatief hoogstaand eten. De keuken is internationaal, met gerechten vanuit de hele wereld die veranderen met de seizoenen.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.