Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hier moet je heen als je gaat eten in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 16 min
location_on [xx]km
Hier moet je heen als je gaat eten in Amsterdam
In onze hoofdstad Amsterdam bruist het van de lokale en internationale restaurants. Invloeden vanuit de traditionele Nederlandse keuken zie je terug in veel restaurants in de grootste stad van Nederland. Maar door zijn internationale positie zijn er ook veel restaurants met wereldkeukens te vinden. In dit artikel is de top zeven van deze restaurants voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je direct waar je heen moet als je een bezoekje brengt aan Amsterdam!

#1: Geniet van een sterrendiner bij Bourgainville

We beginnen de lijst met het met Michelinster bekroonde restaurant Bougainville. In het boutique Hotel TwentySeven op de Dam vind je het restaurant op de onderste verdieping. Eén jaar na opening is het restaurant bekroond met een Michelinster, een hele prestatie aangezien er meerdere bezoeken van inspecteurs nodig zijn voor een ster. Het restaurant serveert gerechten vanuit de hele wereld, met lokale en seizoensgebonden producten. Voor het diner kun je kiezen uit een goed aanbod van a-la-carte gerechten, maar je kan ook kiezen voor een uitgebreid gangenmenu, eventueel met begeleidende wijnen.

Op TripAdvisor zijn de recensies zeer lovend. Niet één recensie met nul of één ster, verreweg de meesten geven het restaurant alle vijf.

“Deze mensen verstaan hun vak! Van de receptie, tot de obers en sommelier. Alles klopt hier. Prachtige zaak, fantastisch eten en een heel enthousiast en kundig team. Hoog niveau qua eten en bediening, zonder dat het te geforceerd voelt. Het zal me niet verbazen als ze binnenkort een tweede ster krijgen, dat zou volstrekt terecht zijn!”

#2: Grote maag, klein budget en heerlijk eten: dat kan bij The Pantry Amsterdam

In het hart van Amsterdam is sinds 2000 The Pantry te vinden. Hier leggen de koks de nadruk op traditioneel Nederlands eten. In het familierestaurant ‘kent gezelligheid geen tijd’. Dit is terug te zien in de recensies. Die spreken lovend over de service die de werknemers van het restaurant hun gasten bieden. Daarnaast is dit restaurant ook nog eens budget friendly: voor nog geen 30 euro kun je van verschillende 3-gangen menu’s genieten. Deze bestaan uit oer-Hollandse gerechten, zoals stamppot of een ovenschotel met bloemkool.

“Gezellige sfeer, geweldig! Het was genieten van ‘Hollandse pot'. Lekker eten voor een goede prijs. En super aardige, vrolijke bediening. Ga zo door! (Wij waren met acht internationale vrienden)”

# 3: Kleine kaart, groot smakenpallet bij Hearth

“Toen we aan het zoeken waren naar een veganistisch restaurant vonden we deze geweldige plek. Vanaf het begin voelden wij ons direct welkom. De bediening was uitmuntend, het eten kunst en de prijzen zijn deze culinaire ervaring meer dan waard. We hebben een super goede tijd in het restaurant gehad en komen zeker terug.”

Voor vegetariërs en veganisten is Hearth dé plek in Amsterdam om te bezoeken. Het volledig plant-based restaurant serveert internationale gerechten met oog op gezondheid en duurzaamheid. Naast eten kun je hier ook luisteren naar live muziek, gespeeld door de bandjes en dj’s die in het restaurant optreden.

#4: Authentiek Nepalese street food tegen een goede prijs bij Bhatti Pasal

De eigenaar van Bhatti Pasal, Tika Pun, heeft al vele jaren ervaring met het runnen van restaurants over de hele wereld. Nu heeft hij zijn zaak Bhatti Pasal in hartje Amsterdam, op steenworp afstand van het Rembrandtplein en het Leidseplein. Hier kun je de traditionele Nepalese keuken proberen in een relaxte sfeer. Het is geen fine dining, maar wordt er wel veel aandacht besteed aan de gerechten en de service.

“Super lief personeel, geweldig eten, voor een super lekkere prijs! Daarnaast is de locatie prima en zijn er veel opties voor vegetariërs.”

#5: Flexibel, goede service en geweldige burgers: Cuddle Pub

Zoek je naar een plek om even de drukte van de Amsterdamse binnenstad te ontlopen? Dan kun je altijd aanschuiven in de Cuddle Pub. Gelegen in het midden van het centrum vind je het rustieke en knusse kroegje. Een kleine kaart, met nog geen tien items, met kwalitatief hoogstaand eten. En voor een aantrekkelijke prijs. Met plantaardige opties zullen vegetariërs en veganisten zich hier op hun gemak voelen.

“Gezellige eigenaar waarbij je zelf je muziek mag kiezen. Goed en vers eten voor een eerlijke prijs. De zelf gemaakte saus is een aanrader. Wij hadden een kipburger met frietjes, grote cola en een munt thee en moesten 20 euro afrekenen. We mochten als we wilden zelfs nog een extra portie frietjes bestellen zonder extra kosten. Het café ligt een beetje van de winkelstraat af maar is echt de moeite om even het zijstraatje in te duiken.”

#6: Heerlijk dineren in hotel Okura bij restaurant Serre

Bekroond met de Bib Gourmand van MICHELIN (de prijs voor restaurants met uitstekende prijskwaliteitsverhoudingen), is het restaurant gevestigd in hotel Okura. In het restaurant kun je overal voor terecht: een heerlijke lunch, met de keuze voor meerdere gangen. Of neem je vrienden of zakenpartners mee naar Serre voor een bespreking of borrel. Vanaf het terras kijk je uit over het Amstelkanaal waar je boten recht voor je neus ziet aanmeren. Maar als je wilt genieten van dé ervaring van het restaurant, kies dan voor het Bibendum driegangenmenu dat zij bieden, voor nog geen 45 euro. Dit is exclusief dranken.

“Begonnen de avond met een mooi glas bubbels nadat we ontvangen waren door de erg hartelijke en professionele bediening. Het BIB menu is een absolute aanrader voor de prijs-kwaliteit. Daarnaast hebben we mooie wijnen gedronken met als afsluiter twee cocktails op de twenty third bar. Fantastische avond alom!”

#7: Klein restaurant met een volle sfeer: restaurant Zaza

“Alles wat tip top in orde! Goed ontvangst, lekker aperitief, super vriendelijke bediening en absolute topgerechten met zalige combinaties! Kleinschalig restaurant, maar o zo gezellig en intimiteit verzekerd! Een echte aanrader en must eat in Amsterdam!”

De laatste van de lijst, maar absoluut een must-go! Geopend in 2003 heeft het restaurant viert het restaurant al bijna zijn twintigjarige jubileum. Het is niet voor niets dat het restaurant na al die jaren nog steeds te vinden is in de Pijp in Amsterdam. Eigenaresse Susie Roche werkt hier samen met haar team, dat evenveel passie heeft voor de horeca heeft als zij. Bij Zaza’s wordt de nadruk gelegd op een uitstekende service, terwijl gasten kunnen genieten van kwalitatief hoogstaand eten. De keuken is internationaal, met gerechten vanuit de hele wereld die veranderen met de seizoenen.

Door: Nationale Horecagids

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.