Kerstlunch tegen eenzaamheid georganiseerd door Delftse studenten

Afgelopen maandag konden eenzame Delftenaren langskomen bij de studentenvereniging Virgiel om deel te nemen aan een kerstlunch. Deze is georganiseerd door Studenten Vrijwilligerswerk en Eén tegen Eenzaamheid. Ongeveer 60 ouderen, studenten en jongeren gingen samen in gesprek tijdens de lunch. Dit meldt omroep West.

 

“Als je zo alleen bent, dan voel je je hier zo welkom. Voor mij betekent dit heel veel”, zegt een vrouw. Het contact met anderen en de kerstlunch vallen doen de deelnemers erg goed. “Dat je eindelijk, na al die jaren, toch weer met andere mensen in aanraking komt. Dat je merkt dat heel veel mensen toch nog een mooi hart hebben en bij wie je terecht kunt.”

De lunch komt voort uit een actie die tijdens de pandemie is opgezet. Mensen konden elkaar toen kerstpakketten sturen tegen eenzaamheid. “Dit jaar wilden we dat wat uitbreiden door een echte ontmoeting te laten plaatsvinden”, zegt Manouk Olthof van Studenten Vrijwilligerswerk Delft. “Studenten leven nu nog heel erg apart van ouderen, maar ik denk dat wij elkaar heel veel kunnen bieden.”

Mix van Delftenaren

Delftenaren die op zoek zijn naar sociaal contact, vrijwilligers, studenten en scholieren. Het was een mix van veel verschillende groepen mensen die samen van de lunch hebben kunnen genieten. Dat maakt het volgens een scholier ‘echt super leuk’. “Contact zoeken met oudere mensen, dat doe ik eigenlijk nooit. En ik dacht dat we bij een bejaardentehuis zouden lunchen. Maar dit had ik echt niet verwacht.”

High tea

Wie niet aanwezig kon zijn bij de lunch kan nog wel aanschuiven bij de high tea maandag. Ook deze is georganiseerd om eenzaamheid tegen te gaan. Komende donderdag gaan honderden vrijwilligers kerstpakketten rondbrengen bij mensen in de stad, waar ze dan graag een praatje mee maken.

Door: Nationale Horecagids