Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kerstlunch tegen eenzaamheid georganiseerd door Delftse studenten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Kerstlunch tegen eenzaamheid georganiseerd door Delftse studenten
Afgelopen maandag konden eenzame Delftenaren langskomen bij de studentenvereniging Virgiel om deel te nemen aan een kerstlunch. Deze is georganiseerd door Studenten Vrijwilligerswerk en Eén tegen Eenzaamheid. Ongeveer 60 ouderen, studenten en jongeren gingen samen in gesprek tijdens de lunch. Dit meldt omroep West. 

“Als je zo alleen bent, dan voel je je hier zo welkom. Voor mij betekent dit heel veel”, zegt een vrouw. Het contact met anderen en de kerstlunch vallen doen de deelnemers erg goed. “Dat je eindelijk, na al die jaren, toch weer met andere mensen in aanraking komt. Dat je merkt dat heel veel mensen toch nog een mooi hart hebben en bij wie je terecht kunt.”

De lunch komt voort uit een actie die tijdens de pandemie is opgezet. Mensen konden elkaar toen kerstpakketten sturen tegen eenzaamheid. “Dit jaar wilden we dat wat uitbreiden door een echte ontmoeting te laten plaatsvinden”, zegt Manouk Olthof van Studenten Vrijwilligerswerk Delft. “Studenten leven nu nog heel erg apart van ouderen, maar ik denk dat wij elkaar heel veel kunnen bieden.”

Mix van Delftenaren

Delftenaren die op zoek zijn naar sociaal contact, vrijwilligers, studenten en scholieren. Het was een mix van veel verschillende groepen mensen die samen van de lunch hebben kunnen genieten. Dat maakt het volgens een scholier ‘echt super leuk’. “Contact zoeken met oudere mensen, dat doe ik eigenlijk nooit. En ik dacht dat we bij een bejaardentehuis zouden lunchen. Maar dit had ik echt niet verwacht.”

High tea

Wie niet aanwezig kon zijn bij de lunch kan nog wel aanschuiven bij de high tea maandag. Ook deze is georganiseerd om eenzaamheid tegen te gaan. Komende donderdag gaan honderden vrijwilligers kerstpakketten rondbrengen bij mensen in de stad, waar ze dan graag een praatje mee maken.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.