Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ondernemers in de gemeente Bronckhorst doen mee aan ‘Deuren Dicht’- actie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het is oude truc in de retail en horeca: het open houden van de buitendeuren. Zo moeten mensen naar binnen worden gelokt. Daar kleeft in deze tijd wel een nadeel aan. De energieprijzen rijzen de pan uit. Deze maand komt daar verandering in. Veel ondernemers in Bronckhorst zullen tijdens de wintermaanden de deuren dicht houden. Op deze manier willen de ondernemers bijdragen aan een duurzamer beleid. Natuurlijk bespaart het hen ook op de energierekening. Dit meldt Contact Noord.

Achterhoek Onderneemt Duurzaam, de Achterhoekse gemeenten en ondernemingsverenigingen hebben samen een actie op touw gezet om energie te besparen. Daar hebben ondernemers in de gemeenten zich nu ook bij aangesloten.

Afgelopen vrijdag overhandigde wethouder Antoon Peppelman het bordje, dat ondernemers krijgen die meedoen aan de actie, aan Riske Legtenberg-Lourens van winkel ‘Van Sinckel’. “Het is een mooi initiatief in deze tijd waar we het continu over energie hebben”, vertelt Peppelman. “Elke winkelier moet hieraan meedoen, om samen de bewustwording van de klimaatverandering te vergroten”, voegt hij toe. Volgens Peppelman zijn er alleen maar winnaars als meer ondernemers meedoen aan de actie. “Het is in het belang van ons allemaal dat we zo min mogelijk energie gebruiken.”

Bordje: ‘deuren dicht, maar we zijn open!’

Riske is in aanmerking gekomen met de actie door een collega-ondernemer. Ze vond het een goed idee om deze actie over te nemen in Bronckhorst. “We hebben allemaal hoge energiekosten. Wij hadden als Van Sinckel altijd de deur wagenwijd openstaan, omdat we dat gewoon uitnodigend vinden. Dat is door de hoge kosten niet meer mogelijk”, zegt ze. Door de gesloten deuren wordt het echter wel minder duidelijk voor mensen of het bedrijf ook open is of niet. “Het bordje helpt hier heel goed bij. Het nodigt uit om binnen te komen en er staat duidelijk op dat we open zijn. Ik roep alle ondernemers op om mee te doen aan deze actie. Het werkt erg goed en ik vind het belangrijk dat we uniformiteit uitstralen.”

Actie ‘Deuren Dicht’

De actie is opgezet door Achterhoek Onderneemt Duurzaam, de gemeenten en ondernemersverenigingen. Jan Straatman, programmamanager van AOD, zegt: “Met het sluiten van de deur kan heel eenvoudig de energierekening worden verlaagd. Natuurlijk zijn de deuren wel wagenwijd open voor hun klanten”. Meedoen aan de actie is gratis. Ondernemers kunnen een bordje aanvragen bij de lokale winkeliersverenigingen.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.