Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Plannen voor megaovernachtingsplek voor truckers en twee restaurants in Klazienaveen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Plannen voor megaovernachtingsplek voor truckers en twee restaurants in Klazienaveen
Cartogel, een transport- en logistiekbedrijf, wil een overnachtingsplek voor 164 personen, twee restaurants en ongeveer 42 beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens laten bouwen bij Klazienaveen. Daar moeten tevens een uitkijktoren en een sportfaciliteit bij komen. De bestemming wordt een lap grond op het bedrijventerrein Pollux bij Klazienaveen. Ze leggen bijna anderhalf miljoen euro neer voor het 22 hectare grote perceel. Dit meldt RTV Drenthe.

De verwachting van de initiatiefnemers is dat de onderneming rond de 100 banen moet kunnen vullen. Verder denken zij dat er dagelijks ongeveer 400 bezoekers zullen komen. Deze statements vallen op te maken uit een informatiebrief die naar omwonenden is gestuurd. De initiatiefnemers stellen dat dit project bij moet dragen aan een oplossing voor de onveilige situaties langs de A37.

Daar staan volgens de initiatiefnemers elke dag gemiddeld 40 tot 50 vrachtwagens geparkeerd, ook op de vluchtstrook. Ook Rijkswaterstaat heeft verwachtingen voor het project: zij hopen dat de overnachtingsplek gaat helpen tegen de problemen rondom de vele parkeerplaatsen langs rijkswegen. Die zijn financieel onrendabel, slecht onderhouden, vies en beschikken niet over nette toiletvoorzieningen.

Horeca

De plannen voor horeca passen binnen het bestemmingsplan. Echter is voor het plaatsen van een reclamemast wel nog een wijziging nodig. Ook moet het concept-plan nog worden voorgesteld. Zodra deze gereed is, zal dit gedeeld worden met de omwonenden door middel van een informatiebrief.

Restaurants

Henk Klaver is één van de betrokken ondernemers bij de ontwikkelingen van de plannen. Hij bevestigt dat er plannen zijn, maar hij wil er niet veel over kwijt. “We zijn druk bezig met de voorbereidingen. We verwachten rond mei of juni meer te kunnen vertellen”.

Er doen zich geruchten de ronde dat één van de horecagelegenheden op de overnachtingsplek mogelijk een McDonald’s zal worden. Dit is niet bevestigd, ook niet door Klaver. “Het wordt in ieder geval een uniek concept voor Europese begrippen”.

De gemeente Emmen geeft aan dat de plek voor de plannen geschikt is, maar dat zij de verdere ontwikkelingen afwachten. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat meerdere omwonenden positief hebben gereageerd op de plannen.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.