Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grotere tevredenheid bij gezonder en duurzaam voedselaanbod

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Grotere tevredenheid bij gezonder en duurzaam voedselaanbod
Gasten zijn meer tevreden bij een duurzamer en gezonder aanbod in de horeca. Ook leidt dit voedselaanbod tot horecamedewerkers met meer motivatie. Dit geldt tevens voor de zorg, blijkt uit het onderzoek ‘Gezonde voeding in de zorg en horeca’ van Wageningen Universiteit & Research. Volgens projectleider Marieke Meeusen is er nog onvoldoende kennis aanwezig over het gezond en duurzaam aanbieden van voedsel en daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Dit meldt Duurzaam-ondernemen.nl. 

Gezonder en duurzamer eten is een wens van veel mensen, maar de uitvoering ervan blijkt lastig. Vooral voor bewoners van zorginstellingen of mensen die van de horeca afhankelijk zijn voor hun maaltijden. Nieuw onderzoek geeft antwoord op de vraag wat helpt om ook in de horeca en zorg gezondere en duurzamere keuzes aan te bieden.

Interventies getest

Hiervoor zijn er in de horeca en de zorg maar ook op scholen en kinderdagverblijven verscheidene interventies ontwikkeld en getest Bij het aanbieden van gezond en duurzaam eten werd een hogere klanttevredenheid gemeten bij gasten, patiënten en bewoners van instellingen. Daarmee is een eerste stap gezet in een veranderend consumentengedrag. Maar om het consumptiepatroon echt te doorbreken, is belangrijk dat het alternatief bet vindbaar is.

Ook het horecapersoneel en zorgpersoneel voelen zich gemotiveerder bij een duurzamer en gezonder voedselaanbod. Ze maken mensen er namelijk blij mee en in de horeca zien ze gasten tevreden weer weggaan.

Motivatie groeit

“We hebben gezien dat gedurende het onderzoek de motivatie om meer te doen met gezond en duurzaam voedsel is gegroeid. Medewerkers vinden het belangrijk dat er gezond en duurzaam voedsel wordt aangeboden. De interventie bij hen heeft die mening nog versterkt. Veel medewerkers vinden het na het onderzoek nóg belangrijker dat hier aandacht voor is. En dit onderzoek heeft er bij velen ook toe geleid dat ze meer willen doen op dit vlak.”

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.