Makers 'Mooi door Mij' in het zonnetje gezet door chef-kok Freek van Noortwijk

Afgelopen zaterdag is door stichting ZOdIEZiJN een lunch georganiseerd onder de naam ‘Mooi door Mij’. De lunch is bedoeld om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om een zelfstandig bestaan te hebben door hun werk. Chef-kok Freek van Noortwijk heeft tijdens de lunch in restaurant Klein Breda stilgestaan bij het werk van mensen met een afstand van de arbeidsmarkt. De lunch was bedoeld om de mooie dingen die deze mensen maken te delen en om de makers van ‘Mooi door Mij’ in het zonnetje te zetten. Dit meldt Foodclicks.

Het idee van de lunch was om aandacht te vragen voor de makers van de producten van het merk Mooi door Mij. Zo hadden de makers de mogelijkheid om te vertellen over hun beroep en ook lieten ze de producten zien die zij hebben gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zeepjes, wenskaarten, gebaksschotels en geurkaarsen. Deze werden gepresenteerd tijdens de verschillende gangen van de lunch.

Waardering voor hun werk

Het gaat bij de producten niet alleen om de naam. Naast dat ze mooi zijn, vertellen ze ook een verhaal. Het werken aan een mooi product zorgt ook voor waardering voor het werk van de makers. Het is een zinvolle dagbesteding waar de makers een gevoel krijgen van blijdschap en bijdraagt aan de persoonlijke groei.

‘Mooi door Mij’

Het label ‘Mooi door Mij’ is ontwikkeld door de stichting ZOdIEZiJN voor mensen met een beperking een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Het is een samenwerking tussen ontwerpers, zorginstellingen en het bedrijfsleven. Zo hebben mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding waar zij zichzelf kunnen ontwikkelen. De directeur van de stichting, Margriet Knook, zegt dat ieder mens waarde heeft voor de maatschappij: “Waardering krijgen voor geleverd werk laat een mens groeien. Zinvolle producten maken is daarvoor de basis”.

Door: Nationale Horecagids