Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Makers 'Mooi door Mij' in het zonnetje gezet door chef-kok Freek van Noortwijk

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Makers 'Mooi door Mij' in het zonnetje gezet door chef-kok Freek van Noortwijk
Afgelopen zaterdag is door stichting ZOdIEZiJN een lunch georganiseerd onder de naam ‘Mooi door Mij’. De lunch is bedoeld om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om een zelfstandig bestaan te hebben door hun werk. Chef-kok Freek van Noortwijk heeft tijdens de lunch in restaurant Klein Breda stilgestaan bij het werk van mensen met een afstand van de arbeidsmarkt. De lunch was bedoeld om de mooie dingen die deze mensen maken te delen en om de makers van ‘Mooi door Mij’ in het zonnetje te zetten. Dit meldt Foodclicks.

Het idee van de lunch was om aandacht te vragen voor de makers van de producten van het merk Mooi door Mij. Zo hadden de makers de mogelijkheid om te vertellen over hun beroep en ook lieten ze de producten zien die zij hebben gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zeepjes, wenskaarten, gebaksschotels en geurkaarsen. Deze werden gepresenteerd tijdens de verschillende gangen van de lunch.

Waardering voor hun werk

Het gaat bij de producten niet alleen om de naam. Naast dat ze mooi zijn, vertellen ze ook een verhaal. Het werken aan een mooi product zorgt ook voor waardering voor het werk van de makers. Het is een zinvolle dagbesteding waar de makers een gevoel krijgen van blijdschap en bijdraagt aan de persoonlijke groei.

‘Mooi door Mij’

Het label ‘Mooi door Mij’ is ontwikkeld door de stichting ZOdIEZiJN voor mensen met een beperking een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Het is een samenwerking tussen ontwerpers, zorginstellingen en het bedrijfsleven. Zo hebben mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding waar zij zichzelf kunnen ontwikkelen. De directeur van de stichting, Margriet Knook, zegt dat ieder mens waarde heeft voor de maatschappij: “Waardering krijgen voor geleverd werk laat een mens groeien. Zinvolle producten maken is daarvoor de basis”.

Door: Nationale Horecagids

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.