Twee chefs uit Nederland behouden Michelinster in Thailand

Tijdens de uitreiking van de nieuwe Michelin Guidebook 2023 werd bekend gemaakt dat twee Nederlandse topchefs met een restaurant in Thailand hun ster behouden. Henk Savelberg ontvangt deze ster voor de zesde keer op rij met zijn restaurant Savelberg in Bangkok. Ook Jimmy Ophorst ontvangt de ster, hij voor de vijfde keer, met zijn restaurant Pru in Phuket. Pru heeft ook een Groene Ster ontvangen, een prijs voor duurzaamheid van de bandenmaker. Dit meldt de Restaurant Krant.

In 2014 opende Savelberg zijn gelijknamige restaurant in Bangkok. Het restaurant biedt een á-la-carte menu aan met moderne Franse gerechten. In de Michelin gids worden het restaurant en het eten geprezen om de verse ingrediënten en verfijnde, moderne Franse gerechten. De uitstekende bediening, enorme wijnkelder en open keuken maakten dat dit restaurant volgens de gids zeker waard is om te bezoeken. Het is de zesde keer op rij dat het restaurant een Michelinster ontvangt.

Groene Ster én Michelinster voor Pru

Pru heeft dit jaar voor het vijfde jaar op rij zijn ster in ontvangst mogen nemen. Het restaurant is gevestigd in het 5-sterren strandresort Trisara. Het restaurant biedt volgens de Michelin gids een beleving van amuse tot dessert. Ze maken uitsluitend gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en specialiseren zich in zeevruchten en groenten. Een deel van de ingrediënten wordt verbouwd in de biologische boerderij bij het restaurant.

Naast de Michelinster heeft Pru ook de Groene Ster van de Michelin gids in ontvangst genomen. Het is een prijs voor restaurants die samenwerken met duurzame producten en leveranciers, afval beperken en zo min mogelijk gebruik maken van niet-recyclebare materialen.

Door: Nationale Horecagids