Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Twee chefs uit Nederland behouden Michelinster in Thailand

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Twee chefs uit Nederland behouden Michelinster in Thailand
Tijdens de uitreiking van de nieuwe Michelin Guidebook 2023 werd bekend gemaakt dat twee Nederlandse topchefs met een restaurant in Thailand hun ster behouden. Henk Savelberg ontvangt deze ster voor de zesde keer op rij met zijn restaurant Savelberg in Bangkok. Ook Jimmy Ophorst ontvangt de ster, hij voor de vijfde keer, met zijn restaurant Pru in Phuket. Pru heeft ook een Groene Ster ontvangen, een prijs voor duurzaamheid van de bandenmaker. Dit meldt de Restaurant Krant.

In 2014 opende Savelberg zijn gelijknamige restaurant in Bangkok. Het restaurant biedt een á-la-carte menu aan met moderne Franse gerechten. In de Michelin gids worden het restaurant en het eten geprezen om de verse ingrediënten en verfijnde, moderne Franse gerechten. De uitstekende bediening, enorme wijnkelder en open keuken maakten dat dit restaurant volgens de gids zeker waard is om te bezoeken. Het is de zesde keer op rij dat het restaurant een Michelinster ontvangt.

Groene Ster én Michelinster voor Pru

Pru heeft dit jaar voor het vijfde jaar op rij zijn ster in ontvangst mogen nemen. Het restaurant is gevestigd in het 5-sterren strandresort Trisara. Het restaurant biedt volgens de Michelin gids een beleving van amuse tot dessert. Ze maken uitsluitend gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en specialiseren zich in zeevruchten en groenten. Een deel van de ingrediënten wordt verbouwd in de biologische boerderij bij het restaurant.

Naast de Michelinster heeft Pru ook de Groene Ster van de Michelin gids in ontvangst genomen. Het is een prijs voor restaurants die samenwerken met duurzame producten en leveranciers, afval beperken en zo min mogelijk gebruik maken van niet-recyclebare materialen.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.