Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Actie Deuren Dicht valt goed in de smaak bij horeca en ondernemers Berkelland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Actie Deuren Dicht valt goed in de smaak bij horeca en ondernemers Berkelland
Met energieprijzen die de pan uit rijzen en de inflatie zoeken gemeenten en horecaondernemers naar manieren om zoveel mogelijk energie te besparen. Vaak staan de deuren van de horecazaken of winkels nog wagenwijd open om het winkelend publiek naar binnen te lokken. Daar ziet de Berkellandse gemeente kansen. Dit meldt Nieuws uit Berkelland.

In Berkelland komt deze winter verandering in het open deuren beleid. Veel ondernemingen sluiten daar tijdens de koude wintermaanden hun deuren. Niet omdat ze dicht gaan, maar omdat dit ze veel energie zal besparen. De gemeente in de Achterhoek riep ondernemers en horeca op de deuren te sluiten en mee te doen aan het initiatief van de Achterhoek Onderneemt Duurzaam, Achterhoekse gemeenten en ondernemersverenigingen.

Deurbordjes voor deelnemers

Deelnemers van de actie krijgen voor hun onderneming een deurbordje. Hiermee kan men zien dat het bedrijf open is. Daarnaast is het een uniforme en herkenbare uiting voor de ondernemingen om te laten zien dat zij deelnemen aan de actie. Gerjan Teselink, wethouder van de gemeente, zegt: “Het initiatief om deurbordjes uit te delen vind ik ontzettend goed. Op deze manier laten ondernemers zien dat de deur dicht is om energie te besparen. Dat wat niet verbruikt wordt hoeft ook niet betaald te worden”.

Ook ondernemers zijn blij met de actie. Zo zegt onderneemster Dorien Haanepen: “Een mooi initiatief waar ik heel erg achter sta. Zo laat ik aan mijn klanten zien dat ik er graag voor ze ben, maar de deur niet onnodig openhoud. Zelf zetten wij de verwarming ook een graadje lager, de mensen hebben hier allemaal een jas aan. Ik pleit natuurlijk: trek lekker een warme trui aan”.

Actie Deuren Dicht goed voor portemonnee en milieu

De Actie Deuren Dicht is een initiatief van Achterhoek Onderneemt Duurzaam, de gemeenten en ondernemersverenigingen. Het sluiten van de deuren kan de stookkosten verlagen met ongeveer een derde. Het is een kleine moeite en een groot gebaar. “Met het sluiten van de deuren kunnen winkeliers en horeca hun energierekening heel eenvoudig verlagen. Natuurlijk staan de deuren wel wagenwijd open voor hun klanten”, legt Jan Straatman, programmamanager van AOD, uit.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.