Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Actie Deuren Dicht valt goed in de smaak bij horeca en ondernemers Berkelland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Actie Deuren Dicht valt goed in de smaak bij horeca en ondernemers Berkelland
Met energieprijzen die de pan uit rijzen en de inflatie zoeken gemeenten en horecaondernemers naar manieren om zoveel mogelijk energie te besparen. Vaak staan de deuren van de horecazaken of winkels nog wagenwijd open om het winkelend publiek naar binnen te lokken. Daar ziet de Berkellandse gemeente kansen. Dit meldt Nieuws uit Berkelland.

In Berkelland komt deze winter verandering in het open deuren beleid. Veel ondernemingen sluiten daar tijdens de koude wintermaanden hun deuren. Niet omdat ze dicht gaan, maar omdat dit ze veel energie zal besparen. De gemeente in de Achterhoek riep ondernemers en horeca op de deuren te sluiten en mee te doen aan het initiatief van de Achterhoek Onderneemt Duurzaam, Achterhoekse gemeenten en ondernemersverenigingen.

Deurbordjes voor deelnemers

Deelnemers van de actie krijgen voor hun onderneming een deurbordje. Hiermee kan men zien dat het bedrijf open is. Daarnaast is het een uniforme en herkenbare uiting voor de ondernemingen om te laten zien dat zij deelnemen aan de actie. Gerjan Teselink, wethouder van de gemeente, zegt: “Het initiatief om deurbordjes uit te delen vind ik ontzettend goed. Op deze manier laten ondernemers zien dat de deur dicht is om energie te besparen. Dat wat niet verbruikt wordt hoeft ook niet betaald te worden”.

Ook ondernemers zijn blij met de actie. Zo zegt onderneemster Dorien Haanepen: “Een mooi initiatief waar ik heel erg achter sta. Zo laat ik aan mijn klanten zien dat ik er graag voor ze ben, maar de deur niet onnodig openhoud. Zelf zetten wij de verwarming ook een graadje lager, de mensen hebben hier allemaal een jas aan. Ik pleit natuurlijk: trek lekker een warme trui aan”.

Actie Deuren Dicht goed voor portemonnee en milieu

De Actie Deuren Dicht is een initiatief van Achterhoek Onderneemt Duurzaam, de gemeenten en ondernemersverenigingen. Het sluiten van de deuren kan de stookkosten verlagen met ongeveer een derde. Het is een kleine moeite en een groot gebaar. “Met het sluiten van de deuren kunnen winkeliers en horeca hun energierekening heel eenvoudig verlagen. Natuurlijk staan de deuren wel wagenwijd open voor hun klanten”, legt Jan Straatman, programmamanager van AOD, uit.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.