Eerste volledig vegetarische catering van Appél voor bedrijfsrestaurant Oxfam Novib

Wanneer je in het bedrijfsrestaurant van Oxfam Novib eet, zul je enkel vegetarische en veganistische gerechten en producten aantreffen. Voor cateraar Appél is het de eerste klant die compleet vegetarisch gaat. Ze hebben het concept de naam Plant Power gegeven. Alle items op het menu worden vers bereid. Dit meldt Out of Home Shops.

 

Deze zomer ging Appél de catering verzorgen voor de organisatie die de strijd aangaat tegen de ongelijkheid en zich inzet voor ontwikkelingssamenwerkingen. De klimaatverandering treft voornamelijk mensen die leven in armoede. De vleesconsumptie drukt daar volgens Appél een grote stempel op. Zij hebben geconcludeerd dat een plant-based concept de juiste weg is voor het hoofdkantoor van de NGO. 

Vegetarisch én vegan

Door de grotere vraag naar veganistische producten is de menukaart van het restaurant voor de helft gevuld met veganistische gerechten. Marloes de Heer-Kleinman, business development manager van Appél zegt dat Plant Power een goed voorbeeld is van een lekker vega(n) menu. "Het kantoor is de ideale omgeving om maaltijden met weinig of geen dierlijke producten nog meer te normaliseren." Ze stelt dat een lekkere lunch de werkdag altijd nog leuker maakt.

Door: Nationale Horecagids