Dining Bar Yuzu opent filiaal in Amsterdam

Na het succes van de locatie in Den Haag, is het nu tijd voor restaurant Yuzu om een nieuw filiaal te openen in Amsterdam. Yuzu Dining Bar gaat dit najaar zijn deuren openen aan de Kerkstraat. Dit meldt de Restaurantkrant.

 

Dining Bar Yuzu gaat zich specialiseren in de Japanse Yakitori-gerechten. Ze halen invloeden uit de Japanse, Koreaanse en Chinese keuken. Dit vullen zij aan met de Yuzu signature dishes, zoals de ‘Crispy rice chips met smoked miso butter’ en de ‘chicken Gyoza’s met water-chestnut’. Door de inrichting en setting moet het gevoel worden gecreëerd dat men in Japan dineert.

Historisch pand

Het pand waar Yuzu zich gaat vestigen, heeft een kleurrijke geschiedenis. In de jaren zestig is hier één van de eerste gaybars van Amsterdam geopend. Hier kwamen toen veel bekendheden samen en het was een plek waar je openlijk homoseksueel kon zijn. Terwijl Yuzu bezig was met het verbouwen, is er oud fotomateriaal uit deze tijd gevonden. Uit respect voor de privacy zijn deze niet gepubliceerd, maar het blijft wel bewaard en zal een podium krijgen in de toiletten van de Dining Bar.

Yuzu Dining Bar

Restaurant Yuzu is een modern-style Japans restaurant dat invloeden kent uit de Japanse, Koreaanse en Chinese keuken. Daarbij specialiseren zij zich in Yakitori-gerechten. Yuzu geeft een draai aan de traditionele Japanse izakaya stijl van informeel dineren.

Door: Nationale Horecagids