Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

EquipHotel 2022 goed afgesloten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
EquipHotel 2022 goed afgesloten
Na 4 jaar afwezigheid van het evenement heeft dit jaar de internationale horecavakbeurs EquipHotel wederom plaats kunnen vinden. Dit gebeurt zoals elk jaar in Parijs. Exposanten en professionals uit de horecasector zijn bijeengekomen om te spreken over innovaties, om hun netwerk te vergroten en ideeën uit te wisselen. Deze editie werd gekenmerkt door een hogere kwaliteit van het aanbod en een meer gekwalificeerd bezoekerspubliek. Dit meldt de Restaurantkrant. 

Het thema van de beurs dit jaar was geëngageerde gastvrijheid. De meer de 1.000 exposanten konden hier ideeën uitwisselen of nieuwe samenwerkingen smeden, ontwikkelen en zelfs concretiseren. Beursmanager Béatrice Gravier zegt hierover: “Dat is de roeping van de EquipHotel: een B to B ontmoetingsplaats zijn. Zeker in de onzekerheid van deze periodes van gezondheids- en economische crises”. Ze is tevreden met het behaalde resultaat.

Enthousiasme vanuit exposanten

Ook de exposanten waren zeer tevreden met het verloop van de beurs. Het gaf de mogelijkheid om goede gesprekken aan te gaan met elkaar. “Zelfs in het digitale tijdperk blijft dit type evenementen een goede manier om klanten en partners te ontmoeten”, zegt Cathy Dufour, algemeen afgevaardigde van French Furniture. Ook Élie Gamblin, Managing Director van Nation Literie, sluit zich aan bij deze opmerking. Gamblin benadrukt daarbij de hoge kwaliteit van de bezoekers dat dit jaar naar de beurs gingen.

Beurs trok verschillende generaties

Het was 4 jaar geleden dat professionals in de horeca bijeen konden komen tijdens de beurs. De Meilleurs Ouvriers (beste Franse ambachtslieden), internationaal gerenommeerde sommeliers, sterrenchefs of directeuren van bekende hotels gingen hier in gesprek met opkomende talenten, leerlingen of studenten van hotelscholen. “Tijdens deze 5 dagen hebben jongeren veel vaardigheden opgedaan, omdat ze elke dag geconfronteerd werden met verschillende situaties”, zegt Vianney Lecocq, docent koken aan de Parijse school Ferrandi Paris. “Ze hebben geleerd snel te kunnen reageren, hoe ze zich aan kunnen passen aan situaties en hoe om te gaan met het onverwachte”.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe