Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

EquipHotel 2022 goed afgesloten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
EquipHotel 2022 goed afgesloten
Na 4 jaar afwezigheid van het evenement heeft dit jaar de internationale horecavakbeurs EquipHotel wederom plaats kunnen vinden. Dit gebeurt zoals elk jaar in Parijs. Exposanten en professionals uit de horecasector zijn bijeengekomen om te spreken over innovaties, om hun netwerk te vergroten en ideeën uit te wisselen. Deze editie werd gekenmerkt door een hogere kwaliteit van het aanbod en een meer gekwalificeerd bezoekerspubliek. Dit meldt de Restaurantkrant. 

Het thema van de beurs dit jaar was geëngageerde gastvrijheid. De meer de 1.000 exposanten konden hier ideeën uitwisselen of nieuwe samenwerkingen smeden, ontwikkelen en zelfs concretiseren. Beursmanager Béatrice Gravier zegt hierover: “Dat is de roeping van de EquipHotel: een B to B ontmoetingsplaats zijn. Zeker in de onzekerheid van deze periodes van gezondheids- en economische crises”. Ze is tevreden met het behaalde resultaat.

Enthousiasme vanuit exposanten

Ook de exposanten waren zeer tevreden met het verloop van de beurs. Het gaf de mogelijkheid om goede gesprekken aan te gaan met elkaar. “Zelfs in het digitale tijdperk blijft dit type evenementen een goede manier om klanten en partners te ontmoeten”, zegt Cathy Dufour, algemeen afgevaardigde van French Furniture. Ook Élie Gamblin, Managing Director van Nation Literie, sluit zich aan bij deze opmerking. Gamblin benadrukt daarbij de hoge kwaliteit van de bezoekers dat dit jaar naar de beurs gingen.

Beurs trok verschillende generaties

Het was 4 jaar geleden dat professionals in de horeca bijeen konden komen tijdens de beurs. De Meilleurs Ouvriers (beste Franse ambachtslieden), internationaal gerenommeerde sommeliers, sterrenchefs of directeuren van bekende hotels gingen hier in gesprek met opkomende talenten, leerlingen of studenten van hotelscholen. “Tijdens deze 5 dagen hebben jongeren veel vaardigheden opgedaan, omdat ze elke dag geconfronteerd werden met verschillende situaties”, zegt Vianney Lecocq, docent koken aan de Parijse school Ferrandi Paris. “Ze hebben geleerd snel te kunnen reageren, hoe ze zich aan kunnen passen aan situaties en hoe om te gaan met het onverwachte”.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.