Gemeente helpt Rotterdamse horeca door openingstijden te verruimen

Door de horeca vrijdag- en zaterdag nacht een uurtje langer open te laten blijven en terrasuitbreiding toe te staan, wil de gemeente Rotterdam ondernemers tegemoetkomen. Financieel is er weinig ruimte om horecazaken te helpen, dus zoekt de gemeente het in een andere hoek. Dit meldt Rijnmond. 

De maand december is een dure maand voor de consument, waardoor het ook in de horeca wat rustiger is. Volgens de Koninklijke Horeca Nederland komen steeds meer signalen binnen van Rotterdamse ondernemers die in de problemen dreigen te komen, ook door de hoge energiekosten en de coronasteun die ze moeten terugbetalen. Geld om de horecaondernemers te helpen heeft Rotterdam niet. Bovendien is het aan de overheid om een tegemoetkoming in de energiekosten te regelen.

Avondhoreca

Daarom stelt Rotterdam nu voor om de avondhoreca vanaf februari tot 3.00 uur open te houden in plaats van tot 2.00 uur. Terrassen moeten wel om 02.00 uur dicht. De gemeente wil ook voorstellen om zaken op jaarbasis iets vaker tot 07.00 uur ’s ochtends open te houden. Terrasuitbreiding blijft ook in 2023 mogelijk. Op het Heemraadsplein kunnen ondernemers een nog groter terras overwegen. Levert dit geen problemen op voor voetgangers, rolstoelen en kinderwagens, dan laat Rotterdam dit mogelijk permanent invoeren.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky