Normal_horeca_spektakel_van_het_jaar_2022_op_4_en_5_april_in_walibi_holland

Vanwege een conflict tussen de eigenaren van restaurant d’Vijff Vliegen in Amsterdam en de exploitant van het pand dat ze huren, gingen de deuren van het restaurant vorige week plotseling dicht. Nu het conflict opgelost lijkt te zijn, is de zaak weer heropend. Dit meldt het Parool.

In 1939 opende restaurant d’Vijff de deuren, maar een week geleden ging het ineens dicht. Het huurcontract zou niet worden verlengd. Iets wat voor het personeel ook compleet onverwacht kwam.

Overname onzeker

Zeven jaar geleden werd het gebouw overgenomen door d’Vijff Vlieghen van de NH Hotel Groep. Met vastgoedbedrijf Nedstede is destijds afgesproken dat de exploitatie van het pand per 15 november 2022 zou worden overgenomen. Afgelopen maanden speelde er een conflict tussen beide partijen, waardoor die overname ineens onzeker bleek. Inmiddels is er in aanwezigheid van FNV Horeca een gesprek geweest tussen NH Hotel Group, de nieuwe exploitanten en het personeel. Voordat er een doorstart gemaakt kan worden, moet er juridisch wel een en ander op orde worden gemaakt.

Door de definitieve overname van Nedstede en Uitzonderlijk Mooie Horeca (UMH) neemt NH Hotel Group na 22 jaar afscheid van d’Vijff Vlieghen.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky