Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelin onthult nieuwe namen gids 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Michelin onthult nieuwe namen gids 2023
De traditie bij Michelin is dat zij naar aanloop van de nieuwe gids maandelijks een aantal namen onthullen. Zo zijn voor deze maand twee nieuwe namen bekendgemaakt. Dit meldt de Michelingids. 

In de maand november zijn het Bistro de la Mer in Amsterdam en Rotonde uit Rotterdam. Wat niet bekend wordt gemaakt is of de restaurants een Groene Ster, Bib Gourmand, Michelinster of bestekje krijgen. Dit blijft een verrassing tot de presentatie van de gids.

Bistro de la Mer

“Het respect voor het verleden is hier groot”, schrijft Michelin over Bistro de la Mer van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. “Ondanks hun locatie in het hart van Amsterdam doet deze bistro je direct denken aan Parijs. De menu’s van grote brasserien uit Frankrijk aan de muur, de oesterbar en retroservies op de tafels geven het gevoel alsof je in Frankrijk bent.”

Michelin voegt er aan toe dat de Bistro hier visrecepten creëert met veel gevoel en zonder pretentie. Volgens de gids heeft de vissoep heeft een intense smaak, is de tarbot perfect geroosterd op de graat en serveren zij een beurre blanc waar je U tegen zegt. “Retro, origineel en allemaal á la carte! Deze viskeuken is next level”, schrijft Michelin. “Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verbazen alweer met hun eigenwijze herintroductie van deze traditionele keuken”.

De Rotonde

“Duurzaamheid zit in het hart van de Rotonde”, schrijft Michelin. Met een kleine camionette die op biogas loopt halen zij lokale groente op. Het gas waar het busje op rijdt wordt verkregen door het composteren van hun afval. “Alle facetten van respectvol gekweekte ingrediënten worden benut. Op de kaart zie je alleen biodynamische en natuurwijnen. Deze visie vertaalt zich volgens Michelin in “creatieve, intrigerende smaakbommetjes”.

Andere namen uit de gids

Ook de maanden voor november heeft de Michelingids een aantal namen bekend gemaakt. Hieronder de restaurants die al zijn onthuld naast de Rotonde en Bistro de la Mer:

  • Lizz in Gouda
  • Maeve in Utrecht
  • Christo uit Zierikzee
  • Mano in Haarlem
  • Havn in Hoorn
  • Basiliek in Harderwijk
  • Rura by Naomi & Joey in Roermond
  • Sink in Amsterdam

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.