Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelin onthult nieuwe namen gids 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Michelin onthult nieuwe namen gids 2023
De traditie bij Michelin is dat zij naar aanloop van de nieuwe gids maandelijks een aantal namen onthullen. Zo zijn voor deze maand twee nieuwe namen bekendgemaakt. Dit meldt de Michelingids. 

In de maand november zijn het Bistro de la Mer in Amsterdam en Rotonde uit Rotterdam. Wat niet bekend wordt gemaakt is of de restaurants een Groene Ster, Bib Gourmand, Michelinster of bestekje krijgen. Dit blijft een verrassing tot de presentatie van de gids.

Bistro de la Mer

“Het respect voor het verleden is hier groot”, schrijft Michelin over Bistro de la Mer van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. “Ondanks hun locatie in het hart van Amsterdam doet deze bistro je direct denken aan Parijs. De menu’s van grote brasserien uit Frankrijk aan de muur, de oesterbar en retroservies op de tafels geven het gevoel alsof je in Frankrijk bent.”

Michelin voegt er aan toe dat de Bistro hier visrecepten creëert met veel gevoel en zonder pretentie. Volgens de gids heeft de vissoep heeft een intense smaak, is de tarbot perfect geroosterd op de graat en serveren zij een beurre blanc waar je U tegen zegt. “Retro, origineel en allemaal á la carte! Deze viskeuken is next level”, schrijft Michelin. “Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verbazen alweer met hun eigenwijze herintroductie van deze traditionele keuken”.

De Rotonde

“Duurzaamheid zit in het hart van de Rotonde”, schrijft Michelin. Met een kleine camionette die op biogas loopt halen zij lokale groente op. Het gas waar het busje op rijdt wordt verkregen door het composteren van hun afval. “Alle facetten van respectvol gekweekte ingrediënten worden benut. Op de kaart zie je alleen biodynamische en natuurwijnen. Deze visie vertaalt zich volgens Michelin in “creatieve, intrigerende smaakbommetjes”.

Andere namen uit de gids

Ook de maanden voor november heeft de Michelingids een aantal namen bekend gemaakt. Hieronder de restaurants die al zijn onthuld naast de Rotonde en Bistro de la Mer:

  • Lizz in Gouda
  • Maeve in Utrecht
  • Christo uit Zierikzee
  • Mano in Haarlem
  • Havn in Hoorn
  • Basiliek in Harderwijk
  • Rura by Naomi & Joey in Roermond
  • Sink in Amsterdam

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.