Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Beste horecateams’ in twee restaurants in Scheveningen: 'Grapjes maken belangrijk'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Wat maakt een team het beste team? Bel van den Bos van het Schevenings restaurant Suzie Q heeft daar een antwoord op: “Zorgen voor elkaar, het maken van grapjes en leuke borrels na het werk.” Volgens haar is dit hét recept om tot een goed team en goede werksfeer te komen. En met succes, want het restaurant was één van de drie verkozen restaurants bij de verkiezing van FNV Horeca. Daar komt bij dat dit niet het enige verkozen restaurant uit Scheveningen is. Ook restaurant De Golfslag heeft de top drie gehaald. Dit meldt Omroep West.  

Deze week is de uitslag van de horeca ‘GastvrijheidsTOP 2022’ bekend geworden. Met meer dan vijfhonderd aanmeldingen is deze verkiezing een moeilijke geworden voor de jury. DGA van De Golfslag, Giudo Venema geeft aan in het radioprogramma West Wordt Wakker van Omroep West dat het niet altijd even gemakkelijk is om een goed horecateam samen te stellen. “Geef medewerkers na het werk ook aandacht, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn tegenwoordig bijna net zo essentieel als de primaire.”

Maar niet alleen de arbeidsvoorwaarden, maar ook het management spelen een grote rol in het functioneren van een team: “Wanneer ik chagrijnig rondloop in de zaak voelen niet alleen mijn werknemers, maar ook de gasten dit.” Daar heeft Van den Bos van Suzie Q een oplossing voor: informeel zijn. “Iedereen moet zichzelf zijn op de werkvloer. Op deze manier ben je het leukst,” geeft ze aan.

Organisatie GastvrijheidsTOP

Deze verkiezing is bedacht door de FNV Horecabond om de horecateams- en zaken de extra aandacht te geven die zij nodig hebben. Ze hopen dat deze verkiezingen een positieve invloed hebben na de tegenslagen die zij hebben gekend, zoals natuurlijk de maatregelen omtrent corona en de stijgen prijzen. De restaurants konden zich aanmelden door een video van het team in te sturen. Volgens Patrick Treichl, juryvoorzitter van de GastvrijheidsTOP, sprongen de video’s van Suzie Q en De Golfslag er bovenuit. “Dit was puur, gewoon lekker Haags,” zegt hij over de video’s. Daarnaast geeft hij aan dat het niet uitmaakt hoe mooi een restaurant is ingericht en hoe goed de gerechten zijn. “Het team is wat een restaurant maakt.” Restaurant Van Rossum uit Woerden is de uiteindelijke winnaar van de verkiezing geworden.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.