Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Beste horecateams’ in twee restaurants in Scheveningen: 'Grapjes maken belangrijk'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Wat maakt een team het beste team? Bel van den Bos van het Schevenings restaurant Suzie Q heeft daar een antwoord op: “Zorgen voor elkaar, het maken van grapjes en leuke borrels na het werk.” Volgens haar is dit hét recept om tot een goed team en goede werksfeer te komen. En met succes, want het restaurant was één van de drie verkozen restaurants bij de verkiezing van FNV Horeca. Daar komt bij dat dit niet het enige verkozen restaurant uit Scheveningen is. Ook restaurant De Golfslag heeft de top drie gehaald. Dit meldt Omroep West.  

Deze week is de uitslag van de horeca ‘GastvrijheidsTOP 2022’ bekend geworden. Met meer dan vijfhonderd aanmeldingen is deze verkiezing een moeilijke geworden voor de jury. DGA van De Golfslag, Giudo Venema geeft aan in het radioprogramma West Wordt Wakker van Omroep West dat het niet altijd even gemakkelijk is om een goed horecateam samen te stellen. “Geef medewerkers na het werk ook aandacht, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn tegenwoordig bijna net zo essentieel als de primaire.”

Maar niet alleen de arbeidsvoorwaarden, maar ook het management spelen een grote rol in het functioneren van een team: “Wanneer ik chagrijnig rondloop in de zaak voelen niet alleen mijn werknemers, maar ook de gasten dit.” Daar heeft Van den Bos van Suzie Q een oplossing voor: informeel zijn. “Iedereen moet zichzelf zijn op de werkvloer. Op deze manier ben je het leukst,” geeft ze aan.

Organisatie GastvrijheidsTOP

Deze verkiezing is bedacht door de FNV Horecabond om de horecateams- en zaken de extra aandacht te geven die zij nodig hebben. Ze hopen dat deze verkiezingen een positieve invloed hebben na de tegenslagen die zij hebben gekend, zoals natuurlijk de maatregelen omtrent corona en de stijgen prijzen. De restaurants konden zich aanmelden door een video van het team in te sturen. Volgens Patrick Treichl, juryvoorzitter van de GastvrijheidsTOP, sprongen de video’s van Suzie Q en De Golfslag er bovenuit. “Dit was puur, gewoon lekker Haags,” zegt hij over de video’s. Daarnaast geeft hij aan dat het niet uitmaakt hoe mooi een restaurant is ingericht en hoe goed de gerechten zijn. “Het team is wat een restaurant maakt.” Restaurant Van Rossum uit Woerden is de uiteindelijke winnaar van de verkiezing geworden.

Door: Nationale Horecagids

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes.