Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant LiBo voor één dag geleid door kinderen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Afgelopen zondag is het Grand Café LiBo in Aalderen bestuurd door kinderen. Op deze zondagmiddag hebben zij voor de gasten van het restaurant de lunch verzorgd. In samenwerking met stichting Petje Af Coevorden is deze dag georganiseerd en het is de afsluiter van de Week van gelijke kansen. Petje Af zet zich voornamelijk in voor de taalontwikkeling van kinderen. Dit meldt RTV Drenthe. 

’s Ochtends begon de dag met het uit de kast trekken van de schorten. De kinderen zijn zondag de baas in het hele restaurant geweest; van afwassen tot de bereiding en servering van het eten. “We zien eruit als een echte ober”, zegt Karam als hij zijn schort omdoet. Hij en zijn vriend Timo hadden ook allebei een wit overhemd meegenomen voor hun werk in het restaurant.

In de afgelopen week hebben de kinderen veel activiteiten gedaan. Zo zijn zij bij een groothandel op bezoek geweest en hebben een menu opgesteld voor de lunch die zijn zondag hebben geserveerd.

Gastles bij LiBo

Het initiatief voor de Week van de gelijke kansen kwam van stichting Petje Af. Zij verschaffen dertig zondagen in het jaar een gastles om te leren over beroepen. Eerst komt een gastspreker en vervolgens gaan de kinderen op bezoek bij een bedrijf. Nadat de kinderen hebben geleerd over het managen van een restaurant is het vervolgens hun beurt om te laten zien wat zij in hun mars hebben.

Ze hebben bijvoorbeeld geleerd hoe ze met een dienblad moeten lopen. Ze kregen bekers met water op het dienblad en gingen daarmee slalommen. Manda Boon, locatiemanager van Petje Af in Coevorden stelt: “Het is belangrijk dat iedereen in Zuidoost-Drenthe dezelfde kansen krijgen. Door de inflatie en energiekosten kunnen sommige gezinnen niet goed rondkomen. Kinderen van deze gezinnen moeten hetzelfde kunnen doen als gezinnen met een hoger inkomen.”

 

Familie te gast

Op het menu stond een plankje met allerlei heerlijke lekkernijen. Moeders, vaders en broers en zussen verzamelden zich in het restaurant om te genieten van het eten dat de kinderen hadden gemaakt. Zo waren ook de ouders van Timo aangeschoven. “Het is prachtig om te zien dat dit soort momenten worden georganiseerd. Timo vertelt thuis enorm enthousiast over wat hij heeft meegemaakt en geleerd”, zegt de moeder van Timo.

Door: Nationale Horecagids 

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.