Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze foodblogger houdt van stierenballen en bokkenvlees

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Deze foodblogger houdt van stierenballen en bokkenvlees
In de huidige tijd zijn foodbloggers niet meer weg te denken. Niet gek dat ook Tubantia zocht naar een recensent. In hun zoektocht hebben zij uit de bijna vijftig inzendingen niet één gekozen, maar vier ‘eigenzinnige smulpapen’. Dit meldt Tubantia.

De vrouwen hebben allemaal hun eigen smaak, maar delen hun passie voor lekker eten en drinken. Én die van een vlotte pen. De een eet graag stierenballen, maar de ander eet alleen plantaardig. Maak kennis met de vier nieuwe foodbloggers en recensenten van Tubantia.

Dorien ten Cate uit Enschede

In haar ‘sollicitatie’ vroeg Ten Cate of Tubantia het aandurfde: een vegan foodblogger voor Lekker Twente. Na het lezen van haar blog en website www.vegaanmetdiebanaan.nl was de krant naar eigen zeggen meteen om.

In 2014 werd Ten Cate veganist. Een jaar later begon ze met het bloggen over vegan recepten. Voor degene die denkt dat ze alleen over gezonde maaltijdsalades schrijft: dat is absoluut niet waar. Ten Cate inspireert haar lezers met knapperig knoflookbrood, suikerzoete kaneelbilletjes en heerlijke stoofpotten met wortel.

Sharon Simon uit Winterswijk

‘Koken met testikels en piemels’. Tubantia moest twee keer lezen. Stond dat er nou echt? Ja. Simon wilde op festival Manana Manana met name genieten van het eten van haar favoriete topchef Nel Schellekens met ‘haar stierenballen en bokkenvlees’.

Simon heeft haar eigen kookbedrijf ‘Sharon van de Kook’. Iedere donderdag kookt ze iets waar ze zin in heeft. De ene keer is dit kip hoisin en de andere keer een heerlijke runderstoof. Simon heeft een lichte voorkeur voor Indisch, wat waarschijnlijk de genen van haar Indische vader te verwijten valt.

Iedere zondag kondigt ze haar menu van de week aan. Voor 8,50 mag degene die wil een maaltijd ophalen. Of schenken aan een ander. Want Simon blijft naar eigen zeggen ook koken voor mensen die het minder goed hebben.

Kim Jansen uit Nijverdal

Naar eigen zeggen is Jansen vooral goed in het opeten van eten. Lezers in Hengelo, Borne en Hof van Twente zullen haar wellicht nog kennen van de rubriek Jansen en Janssen, waarbij Jansen samen met Bert Janssen schreef over de alledaagse zaken die hen verbaasden.

Inmiddels werkt Jansen al drie jaar niet meer voor de krant, maar toen ze de oproep voorbij zag komen voor een foodblogger kon ze niet anders dan reageren. Ze deed al ervaring op bij de culinaire redactie van Talpa. Hier deed ze de voorbereiding van recepten voor Koffietijd en schreef ze ‘foodgerelateerde’ artikelen. Nu keert ze weer terug in deze tak van sport.

Zelf kookt Jansen echter bijna nooit doordeweeks. Haar vriend is doorgaans eerder thuis en heeft een koksopleiding gedaan. Daarom tovert hij in de werkweek altijd iets lekkers op tafel. In het weekend is het echter wél de beurt van Jansen. Dan gaat ze helemaal los in de keuken, zegt de aanstaande foodblogger. Of dit nu is voor ‘ons tweeën’, vrienden of familie.

Gea Meppelink uit Borculo

Meppelink is een horecavrouw in hart en nieren. Anderhalve maand geleden moest ze haar zaak verkopen. Dat was wennen, geeft ze aan. Want ineens zit ze ‘s avonds thuis op de bank.

Lekker en kwalitatief goed eten en drinken is voor Meppelink niets nieuws. Evenmin de Achterhoekse gastvrijheid en gezelligheid. Meppelink werd getipt door een vriendin die de oproep voor een foodblogger bij Tubantia zag. Ze ziet daarin haar kans om haar kennis en ervaring in de horeca te delen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.