Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Met deze tips heb jij als horecabaas goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Met deze tips heb jij als horecabaas goede secundaire arbeidsvoorwaarden
Goede werknemers werven is lastig op deze krappe arbeidsmarkt. Des te belangrijker om ze te behouden. Als ondernemer kom je er niet alleen met een eerlijk salaris, want ook de secundaire arbeidsvoorwaarden moeten goed geregeld worden. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft een paar ideeën. Dit meldt Misset Horeca.

Persoonlijke ontwikkeling

Het is belangrijk dat werknemers kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen geven ze jouw gasten de beste service: goed geschoolde werknemers zijn ook nog eens productiever én gemotiveerder. Redenen genoeg om in te zetten op persoonlijke ontwikkeling bij secundaire arbeidsvoorwaarden.

In de horeca kan er gedacht worden aan een bhv-cursus, biertraining of opleiding tot leidinggevende in de horeca. In Nederland zijn er verschillende aanbieders van horeca-opleidingen en vanuit de overheid zijn er regelingen en subsidies zoals het STAP-budget, de SLIM-regeling en Nederland Leert Door. Verstandig om hier gebruik van te maken.

Uitbreiding WKR

Vanaf volgend jaar wordt het als horecaondernemer makkelijker om medewerkers aan je te binden met secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat komt omdat er vanaf 2023 het budget voor de Werkkostenregeling (WKR) wordt verhoogd. Met de WKR kan een werkgever zelf bepalen wat je onbelast aan jouw werknemers aanbiedt of vergoedt.

Dit kunnen verschillende dingen zijn, zoals het aanbieden van een ov-kaart, cadeaubonnen, een sportabonnement of maaltijden tijdens de dienst. Het is ook mogelijk om eenmalig een bijdrage te doen aan hun energierekening.

Winst delen

Door medewerkers te laten delen in de winst, kun je ze écht betrekken bij jouw bedrijf. Je kunt afspreken dat ze bij het behalen van een positief resultaat een bepaald percentage van de winst ontvangen. Dit is voor werknemers een extra motivatie om de beste service aan de gasten te bieden.

Flexibele werktijden

Het wordt steeds belangrijker voor werknemers om een goede balans te hebben tussen werk en privé. Daarom is het verstandig om - voor zover dat mogelijk is - flexibele werktijden aan te bieden. Als horecaondernemer is het handig om met jouw werknemers in gesprek te gaan hierover. Mocht iemand het liefste op vaste dagen werken, dan kun je de mogelijkheid geven om óm het weekend te werken in plaats van ieder weekend.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.