Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemers letten scherp op aantal oplopende coronabesmettingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Horecaondernemers letten scherp op aantal oplopende coronabesmettingen
Ondernemers zijn alert op het oplopende aantal coronabesmettingen. Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk om de epidemiologische situatie scherp in de gaten te houden, vooral om te voorkomen dat het virus weer massaal om zich heen grijpt.

Volgens het RIVM neemt het aantal positieve coronatests toe en is mogelijk sprake van "het begin van de verwachte Covid-najaarsgolf". De ondernemerslobby stelt dat volgens de nieuwe coronathermometer van het Rijk de impact op de samenleving en de zorg door de ziektelast van het virus laag is. "Belangrijk is dat dit zo blijft en dat we komende tijd, zoals het RIVM terecht aangeeft, extra aandacht houden in de hele samenleving voor het naleven van de basisregels", zo klinkt het.

Vanwege de stijging en de vooruitzichten vraagt het RIVM "extra aandacht voor vaccineren, testen en de andere basisadviezen".

Voorkomen sluiting economie

De ondernemersorganisaties stelden eerder al dat voorkomen moet worden dat de economie weer op slot gaat. Volgens de bedrijfslobby is het ook van groot belang dat, bij een eventuele nieuwe coronagolf, alle mogelijke middelen beschikbaar zijn, dus ook een coronatoegangsbewijs, al zijn de meningen over dat middel verdeeld.

Langetermijnaanpak corona

Het kabinet kwam vorige week met een Kamerbrief over de langetermijnaanpak voor corona. Het uitgangspunt daarbij is om de maatschappij open te houden, zo valt te lezen. Het doel van het kabinet bij de aanpak is om enerzijds maatschappelijke en economische schade voor bedrijven, instellingen en individuen te voorkomen. Anderzijds gaat het om het toegankelijk houden van de zorg, ondanks het capaciteitstekort.

Maatregelenladder

Het kabinet benadrukt dat het beter is voorbereid dan bij eerdere uitbraken van het virus. Ook is de samenleving beter beschermd. Sectoren is gevraagd om met plannen te komen. Die zijn volgens het kabinet meegenomen in de zogeheten maatregelenladders. Daarop staat per sector wat kan worden gedaan om besmettingen te voorkomen of wat te doen bij stevigere corona-uitbraken. Dat gaat van het benadrukken van de basisadviezen tot eventuele interventies.

Bepaalde voorgestelde maatregelen zijn door het kabinet niet overgenomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een vaccinatieplicht voor werknemers of een quarantaineplicht voor klanten en personeel. Daar wil het kabinet niet aan.

Door: ANP

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.