Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant investeerde 26.000 euro, maar moet mogelijk nu daardoor sluiten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Restaurant investeerde 26.000 euro, maar moet mogelijk nu daardoor sluiten
Het leek het waard: een investering van bijna 26.000 euro. Maar nu kost het verbruik van zeven gas-haters op het terras pannenkoekrestaurant De Appelsche Hof waarschijnlijk meer dan het de eigenaar oplevert. Dit meldt NOS.

Albert Nieuwenhuis uit Appelscha geeft aan dat de gas-heaters in coronatijd dé manier was om extra gasten te kunnen ontvangen, omdat zij dan buiten konden zitten op veilige afstand. Het pannenkoekrestaurant heeft toen het beste jaar ooit gedraaid. Maar inmiddels is er sprake van een hele andere situatie.

Contract loopt af

Tot november betaalt hij nog circa duizend euro voor energie, maar zodra zijn contract afloopt, gaat het restaurant waarschijnlijk tijdelijk sluiten. Niet zijn eigen keuze, maar tegelijkertijd ook wel weer. Want de ondernemer sluit liever de tent een aantal maanden en gaat lekker op vakantie, dan dat hij 4000 of 5000 euro per maand moet betalen.

Investeren in duurzame alternatieven

Tegelijkertijd overweegt de ondernemer om te investeren in duurzame alternatieven, maar dat hangt af of hij steun krijgt vanuit de overheid. Een elektrische pannenkoekenmachine en elektrische kussentjes voor nu waarschijnlijk, maar er moet wel goed over nagedacht worden. Want de kussens kosten 190 euro per stuk.

Zuinigere alternatieven

Horeca Alliantie, een samenwerkingsverband van ondernemers in de horeca, geeft aan dat Nieuwenhuis niet de enige ondernemer is die kijkt naar zuinigere alternatieven. Momenteel wordt er massaal gekeken naar de aanschaf van elektrische verwarmingskussentjes en het aanpassen van de openingstijden, zodat de frituurpan alleen op piekmomenten moet aanstaan.

Investeren is een probleem

Toch is het investeren in goedkopere oplossingen wel een probleem, want dat geld is er vaak niet volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dat komt door de problemen met de clashflow waar veel ondernemers in de horecasector last van hebben. Het is volgens de brancheorganisatie nu de zaak dat er goede omzetten worden gedraaid, zodat de schulden worden afgelost.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.