Jetten heeft erkend dat energiecrisis er keihard inslaat bij ondernemers

Een deel van het kabinet overlegt zondagmiddag met de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie over de stijgende energieprijzen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving door De Telegraaf.

Op het ministerie van Financiën praten onder meer minister Sigrid Kaag (Financiën) en Marnix van Rij (Fiscaliteit) met de coalitie over maatregelen tegen de stijgende energierekeningen. Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) voert al overleg met energiebedrijven over een mogelijk prijsplafond.

Druk opgevoerd

De Tweede Kamer voerde afgelopen week de druk op het kabinet al flink op om alsnog met een ingreep te komen voor het najaar. Dat moet ervoor zorgen dat mensen hun energierekeningen kunnen betalen.

Energiecrisis slaat keihard in

Jetten erkende dat de energiecrisis "keihard inslaat bij mensen thuis en bij ondernemers". Hij beloofde de Kamer zijn best te blijven doen en "alles eruit te persen" om te kijken "wat er boven dat forse pakket voor 2023 mogelijk is" voor het najaar.

Niemand mag worden afgesloten

De minister zei afgelopen woensdag dat niemand deze winter mag worden afgesloten van gas en elektriciteit omdat ze de energierekening niet meer kunnen betalen. Niet alleen de huishoudens hebben last van de hoge energieprijzen. Ook het bedrijfsleven, de cultuur- en de non profitsector klagen daarover.

Door: ANP