Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze horecaondernemers krijgen uitstel voor het betalen van hun schulden

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Deze horecaondernemers krijgen uitstel voor het betalen van hun schulden
Horecaondernemers die tijdens de coronacrisis meer dan 10.000 euro belastingschuld hebben opgebouwd, krijgen zeven jaar de tijd om dit bedrag af te lossen bij de Belastingdienst. Eerder was dit vijf jaar. Dit meldt Nu.nl.

Ondernemers mogen ook een eenmalige betaalpauze van drie maanden inlassen. Ook is het mogelijk om de schuld terug te betalen per kwartaal in plaats van per maand. Het kabinet stelt overigens wel enkele voorwaarden aan de verlenging, zodat wordt voorkomen dat bedrijven die niet voor de regeling in aanmerking komen er toch gebruik van gaan maken.

Schuld lager dan 10.000 euro

Zo komen bedrijven niet voor de verlenging in aanmerking als zij van belastinguitstel gebruik hebben gemaakt en er financieel goed voor staan. Dat geldt ook voor bedrijven die tijdens de crisis een hoge schuld hebben opgebouwd bij de Belastingdienst, maar daarvoor geen of nauwelijks winst hebben geboekt. Wie verder ook een nul op het rekest krijgt, zijn bedrijven die een schuld hebben lager dan 10.000 euro.

Onderbouwen

Om gebruik te kunnen maken van de regeling, moeten ondernemer een verzoek indienen bij de Belastingdienst. Hieruit moet opgemaakt kunnen worden dat het bedrijf niet in staat is om de schuld binnen vijf jaar terug te betalen en daarom zeven jaar nodig heeft. Bij een schuld vanaf 50.000 euro moet overigens meer onderbouwd worden dan bij een schuld tussen de 10.000 en 50.000 euro.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.