Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca moet prijzen blijven durven doorberekenen aan klanten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Horeca moet prijzen blijven durven doorberekenen aan klanten
Er wordt in de horeca met zorg gekeken naar de uitgelekte begrotingsplannen van het kabinet. Volgens Marjon Prummel hoeven ondernemers echter niet veel te verwachten. Dit meldt Misset Horeca.

Prummel verwacht dat de horecaondernemers hooguit iets meer flexibiliteit krijgen bij het terugbetalen van hun opgebouwde belastingschuld. Verder moeten zij het toch echt zelf doen. Concreet betekent dit voor velen dat zij opnieuw moeten zoeken naar kennis, kansen en inspiratie.

Hierbij is het belangrijk om creatief te blijven zijn, goed blijven te calculeren en om ondernemerschap te tonen, aldus Prummel. Zo is het van belang om de vraag te blijven stellen of er nog bespaard kan worden op de inkoop van het bedrijf of dat de gestegen kosten toch echt moeten worden doorberekend aan de klant.

Investeringsfonds geeft kansen

De Schone Zaak (DSZ), een investeringsfonds, geeft een inkijkje in hun aanpak voor de huidige problematiek rondom het ondernemerschap. DSZ is van plan om een kans te geven aan jonge, talentvolle mensen die geen geld hebben om te ondernemen, waarbij het natuurlijk gaat om rendement. Hiervoor moet er voortdurend gekeken worden naar de cijfers.

Durven doorberekenen aan klant

Volgens DSZ moeten ondernemers meer dan ooit blijven rekenen en durven doorberekenen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de verkoopprijzen omhoog gaan als de gezamenlijke inkoop- en personeelskosten meer dan 65 procent van de omzet bedragen. Anders blijft er immers weinig voor de horecaondernemer over, want volgens Prummel is er eigenlijk minimaal tien procent marge nodig om investeringen te kunnen blijven doen of tegenvallers te kunnen opvangen als ondernemer.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.