Vijf restaurants genomineerd voor ‘Best New Restaurant Design’

Entree Magazine heeft vijf restaurants genomineerd voor de Entree Award ‘Best New Restaurant Design’. De Ambrozijn in Valkenburg, Green Gastrobar en Nela in Amsterdam, Renilde in Rotterdam en You Ning maken kans op de award die restaurants prijst voor onderscheidend design. Dit meldt Entree Magazine. 

Het restaurant dat zich volgens de jury weet te onderscheiden op het gebied van uitstraling en functionaliteit van het design wint de award. Het restaurantconcept moet wel goed geïntegreerd zijn in het design en de styling. Winnaars hebben de juiste balans tussen onderscheidend vermogen, functionaliteit en het productieproces, en moeten een duidelijke visie en goed verhaal hebben.

De genomineerden

Genomineerde Ambrozijn in Valkenburg is een fine-dining restaurant dat zich heeft gevestigd in een voormalige protestantse kerk. De aan de Zuidas gevestigde Green Gastrobar in Amsterdam is vegetarisch en bevindt zich op de 26e verdieping van The Valley. In The Valley zit op de tweede verdieping het restaurant Nela dat zich heeft gespecialiseerd in live fire cooking.

Dan is er nog Renilde in Rotterdam, dat op de bovenste verdieping van Museum Boijmans Van Beuningen te vinden is. Het uitzicht vanaf het restaurant dat zich op 34,5 meter hoogte bevindt, schijnt adembenemend te zijn. Tot slot is op Strijp-S in Eindhoven You Ning te vinden. Een melting pot van Chinese en Nederlandse cultuur, met gerechten met een Franse invloed.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky