Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Binnenkort Oekraïens restaurant geopend in Groningen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Binnenkort Oekraïens restaurant geopend in Groningen
In Groningen wordt hard gewerkt aan een nieuw restaurant dat zich richt op de Oekraïense keuken met voornamelijk Oekraïens personeel. De toekomstige eigenaren hopen met het bedrijf meerdere vliegen in een klap te slaan. Dit meldt OOG. 

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het pand. Het restaurant moet een veilige en warme uitstraling krijgen zodat het als een thuis kan voelen voor de bezoekers. Hiervoor moet er nog veel geschilderd en ingericht worden. 

Twee vliegen

Ook wordt er driftig gezocht naar personeel. Het plan is om zoveel mogelijk mensen met een Oekraïense achtergrond in de keuken en in de bediening te hebben staan. In en rondom Groningen worden momenteel veel vluchtelingen uit het door oorlog verscheurde land opgevangen. Het restaurant hoopt die groep te kunnen voorzien van een fijne plek en een nuttige invulling van hun tijd hier. Er zijn al enkele aanmeldingen binnen, maar meer zijn nog altijd welkom. 

Catering

Daarnaast willen de initiatiefnemers de Oekraïense vluchtelingen op andere manieren te hulp komen. Vlakbij verblijven vluchtelingen in het Nescio Hotel. Daar zijn geen faciliteiten om zelf te koken. Een deel van het eten van het restaurant zal daarheen worden gebracht zodat men daar weer kan eten als thuis. Daarnaast gaat een deel van de inkomsten naar goede doelen die actief zijn in Oekraïne. 

De opening staat gepland voor 1 oktober. Het pand staat aan de Kerklaan 23 in Groningen. Meer informatie en aanmelden kan via de website.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.