Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca Roermond bestrijdt personeelstekort met eigen opleidingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horeca Roermond bestrijdt personeelstekort met eigen opleidingen
De coronapandemie heeft een behoorlijke deuk geslagen in de hoeveelheden horecapersoneel. In Roermond zijn de tekorten groot. De branche heeft daarom besloten om zelf obers, serveerders en koks op te gaan leiden, zo meldt Hart van Nederland.

De nieuwe opleidingen zijn een initiatief van horecaondernemers Gilde Opleidingen en Foodlab Limburg. Het doel is om studenten van horecaopleidingen sneller in het werkveld te plaatsen om zo de personeelstekorten te kunnen opvullen en de studenten tegelijkertijd meer praktijkervaring te laten opdoen. Projectleider André Duijghuisen verklaart: “Dit project zorgt ervoor dat leerlingen vanaf dag één binnen de muren van het bedrijf leren. Dan leer je écht hoe het moet.”

Geen opleiding

Meerdere partijen in de horeca staan achter het plan. Volgens hotelmanager Dennis Jacobsen moeten sommige bedrijven nu hun opening- en sluitingstijden aanpassen om het personeelstekort op te vangen. Daar komt bij dat veel van de nieuwe aanwas die er wel is, vaak geen opleiding heeft gevolgd. “Als die starten, moeten wij ze ook opleiden. Dankzij dit project kunnen we aan dat opleiden ook een diploma hangen,” aldus Jacobsen.

Ook de reacties op de vloer zijn positief. Chef-kok Pascal Kassels hoopt dat het kan helpen om het slechte imago van de horeca te verbeteren. Hij is van mening dat met deze aanpak de branche kan laten zien hoe leuk het vak is.

Door: Nationale Horecagids
15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.