Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Rekening koopkrachtpakket niet onnodig doorgeschoven'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De rekening van het pakket dat de koopkrachtpijn volgend jaar moet verzachten, wordt niet zomaar doorgeschoven, zegt minister van Financiën Sigrid Kaag. De bewindsvrouw laat doorschemeren dat de miljarden voor het pakket worden bespaard of opgehaald door hogere belastingen, en niet zomaar worden opgeteld bij de staatsschuld.

De ministerraad ging woensdagavond officieel akkoord met de begroting voor volgend jaar, inclusief het miljardenpakket tegen de financiële pijn die veel huishoudens voelen door de hoge prijzen. Het kabinet haalde daarmee net zijn deadline: voor het einde van woensdag (de laatste dag van augustus) moeten de begrotingsstukken naar de Raad van State.

Toekomstige generaties

Het gaat volgens Kaag om een "stevig en afgewogen" pakket om op korte termijn in te grijpen om financiële problemen bij burgers zoveel mogelijk te voorkomen en op lange termijn een antwoord te bieden op de hoge prijzen. "En tegelijkertijd belasten we niet onnodig toekomstige generaties", benadrukt ze. Daar probeert elke minister van Financiën op te letten, aldus Kaag.

Het plan bevat volgens minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) uitzonderlijke maatregelen, iets waar deze uitzonderlijke tijden om vragen. Het kabinet en de coalitie zochten naar "een combinatie van wat je incidenteel doet om kwetsbaren goed te ondersteunen, en wat je structureel doet om mensen een betere uitgangspositie te geven zodat ze bij een volgende tegenslag beter voorbereid zijn".

Eerder lekte al uit dat het pakket, waarover tijdens het laatste overleg maar liefst elf uur lang is onderhandeld, zo'n 15 miljard euro gaat kosten. Het gaat om een flinke reeks ingrepen, van lastenverlichting tot hogere toeslagen en een aanzienlijke verhoging van het minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen. De rekening moet voor een groot deel worden betaald door bedrijven en mensen met veel vermogen.

Door: ANP

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.