Bistro Lelystad moet worden ontruimd: huurachterstand en afnameverplichting

Bistro Lelystad aan de Neringweg moet worden ontruimd. Dit heeft de verhuurder De Vreng Horeca geëist bij de rechter. De eetgelegenheid heeft namelijk een huurachterstand. Dit meldt Omroep Flevoland.

Er wordt ruim 23.000 euro geëist van de huurder door De Vreng Horeca. Sinds januari 2020 zou de eetgelegenheid al 25 keer de huur niet of te laat hebben betaald. In de coronaperiode van vorig jaar is de schuld opgelopen tot bijna 30.000 euro.

Radiostilte

Hoewel de huurder een poos geleden nog een keer 3.000 euro heeft betaald, heeft De Vreng Horeca al een tijdje niets meer van de restauranteigenaar gehoord. Ook werd er door de eetgelegenheid niet op de dagvaarding gereageerd.

Afnameverplichting

Daarnaast zou Bistro Lelystad zich ook niet aan de afnameverplichting van Heineken Brouwerij Amsterdam hebben gehouden. Deze verplichting zou zijn opgenomen in het huurcontract. In plaats van tapbier bij de brouwerij van Heineken te bestellen, heeft de eigenaar van Bistro Lelystad zijn bier ergens anders gekocht.

Huurder niet verschenen

De huurder is niet verschenen op de zitting. De advocaat van De Vreng Horeca vermoed dat de uitbater de moed misschien heeft opgegeven en dat hij denkt het toch allemaal niet te redden.

Uitspraak

De rechter doet over twee weken uitspraak. Dan wordt duidelijk of het pand ontruimd moet worden. Ook vertelt de rechter dan of de huurachterstand en de bijkomende kosten betaald moeten worden door de eigenaar van de bistro.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer