Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bistro Lelystad moet worden ontruimd: huurachterstand en afnameverplichting

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bistro Lelystad moet worden ontruimd: huurachterstand en afnameverplichting
Bistro Lelystad aan de Neringweg moet worden ontruimd. Dit heeft de verhuurder De Vreng Horeca geëist bij de rechter. De eetgelegenheid heeft namelijk een huurachterstand. Dit meldt Omroep Flevoland.

Er wordt ruim 23.000 euro geëist van de huurder door De Vreng Horeca. Sinds januari 2020 zou de eetgelegenheid al 25 keer de huur niet of te laat hebben betaald. In de coronaperiode van vorig jaar is de schuld opgelopen tot bijna 30.000 euro.

Radiostilte

Hoewel de huurder een poos geleden nog een keer 3.000 euro heeft betaald, heeft De Vreng Horeca al een tijdje niets meer van de restauranteigenaar gehoord. Ook werd er door de eetgelegenheid niet op de dagvaarding gereageerd.

Afnameverplichting

Daarnaast zou Bistro Lelystad zich ook niet aan de afnameverplichting van Heineken Brouwerij Amsterdam hebben gehouden. Deze verplichting zou zijn opgenomen in het huurcontract. In plaats van tapbier bij de brouwerij van Heineken te bestellen, heeft de eigenaar van Bistro Lelystad zijn bier ergens anders gekocht.

Huurder niet verschenen

De huurder is niet verschenen op de zitting. De advocaat van De Vreng Horeca vermoed dat de uitbater de moed misschien heeft opgegeven en dat hij denkt het toch allemaal niet te redden.

Uitspraak

De rechter doet over twee weken uitspraak. Dan wordt duidelijk of het pand ontruimd moet worden. Ook vertelt de rechter dan of de huurachterstand en de bijkomende kosten betaald moeten worden door de eigenaar van de bistro.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.