Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca in Den Haag de dupe: er wordt gemeten met dubbele maten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horeca in Den Haag de dupe: er wordt gemeten met dubbele maten
Horecaondernemers die hun zaak hebben aan de Veenkade in het centrum van Den Haag zitten met hun handen in hun haren. Zij zien hun complete omzet wegvallen. Dit komt doordat er werkzaamheden plaatsvinden aan tramlijn 16, waarbij er flinke geluidsoverlast komt kijken. Niemand wil meer op de terrassen komen zitten of komen eten. Dit meldt Omroep West.

Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag geeft aan dat het geluid oorverdovend is. Ondernemer Joris van der Poel en zijn collega Erwin Unger geven aan dat het niet te doen is en dat zij veel last ervan hebben.

Geluidwerende schermen werken niet

De werkzaamheden aan de tramlijn vinden plaats van 's ochtends vroeg tot in de avond. Dat dit deel van het centrum nu moeilijk te bereiken is, is nog tot daar aan toe. Maar de enorme geluidsoverlast die daarbij komt kijken, maakt alles nog erger. De dubbele rij geluidwerende schermen om de bouwplaats heen helpt niet.

Wanhoop nabij

Ondernemers zijn de wanhoop nabij. Augustus is een belangrijke maand voor de horeca, maar bijna niemand wil meer een hapje eten of drinken bij de ondernemers aan de Veenkade. Het kost klauwen met geld, geeft Van der Poel aan. Daarnaast krijgt iedereen er gehoorschade van, aldus de ondernemer.

Meten met dubbele maten

Daarbij komt ook nog een extra frustratie. Raadslid Sluijs heeft namelijk het volume van het geluid gemeten en deze komt uit boven de honderd decibel. Als een horecazaak boven de vijftig decibel gaat, volgen er boetes van duizenden euro's. Bij het doorzetten van de geluidsoverlast wordt de zaak gesloten, aldus Sluijs. Maar de werkzaamheden gaan hier al dagen lang achter elkaar door met meer dan honderd decibel.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.