Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Aftrap horeca schooljaar ROC Mondriaan met masterclass Pierre Wind

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Aftrap horeca schooljaar ROC Mondriaan met masterclass Pierre Wind
Maandag verzorgde chefkok Pierre Wind een masterclass ‘duurzaamheid’ voor zijn 160 collega’s, de docenten van de horecascholen van ROC Mondriaan in Den Haag Bezuidenhout waar de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening en de International Hotel & Management School gevestigd zijn. Schooldirecteur Jacqueline van der Zwan (IHMS) legt uit waarom deze masterclass nodig is: ‘’Met deze masterclass van Pierre willen we in één klap alle neuzen de goede kant op krijgen. We zijn als school al langer met duurzaamheid bezig maar we maken er komend schooljaar echt werk van om het integraal ín het curriculum en in de praktijk in te bouwen. Om dat goed te doen hebben we iedereen nodig.’’  Dat meldt ROC Mondriaan.

Bij Invitez van ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan 9 worden het hele jaar heerlijke lunches en diners geserveerd in diverse restaurants. Het komende schooljaar zijn dat voortaan op maandag en dinsdag duurzame lunches en diners, in eerste instantie voor de studenten en docenten om tijdens het diner veel kennis op te doen, later zijn ook de gasten aan de beurt. Duurzaam betekent niet alleen dat alle ingrediënten lokaal en biologisch zijn. De studenten gaan ook duurzaam koken door bijvoorbeeld het energieverlies tíjdens het koken te beperken. Schooldirecteur Brigitte Laukens: ‘Duurzaamheid wordt ook voor het bedrijfsleven een steeds belangrijker aspect omdat steeds meer restaurantbezoekers bewuster kiezen voor een duurzame lunch of diner. Als onderwijs hebben we de verantwoordelijkheid onze studenten op te leiden volgens de nieuwste trends en inzichten.’’

Duurzaamheid

In de bedrijfsvoering heeft ROC Mondriaan al jaren veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn de gebouwen uitgerust met vele technische toepassingen die het energieverlies beperken en wordt bij voorkeur met duurzame leveranciers gewerkt. Afgelopen jaar is de ‘’club van positieve duurzaamheidsdenkers’’ opgericht. In deze club zit een afvaardiging van directie, College van Bestuur, facilitaire dienst, docenten en ook studenten. Ze bespreken wat er morgen anders kan en moet, welke doelstellingen zij willen bereiken over een jaar én hoe ze dat denken te bereiken.

Door: Nationale Horecagids 

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.