Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Aftrap horeca schooljaar ROC Mondriaan met masterclass Pierre Wind

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Aftrap horeca schooljaar ROC Mondriaan met masterclass Pierre Wind
Maandag verzorgde chefkok Pierre Wind een masterclass ‘duurzaamheid’ voor zijn 160 collega’s, de docenten van de horecascholen van ROC Mondriaan in Den Haag Bezuidenhout waar de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening en de International Hotel & Management School gevestigd zijn. Schooldirecteur Jacqueline van der Zwan (IHMS) legt uit waarom deze masterclass nodig is: ‘’Met deze masterclass van Pierre willen we in één klap alle neuzen de goede kant op krijgen. We zijn als school al langer met duurzaamheid bezig maar we maken er komend schooljaar echt werk van om het integraal ín het curriculum en in de praktijk in te bouwen. Om dat goed te doen hebben we iedereen nodig.’’  Dat meldt ROC Mondriaan.

Bij Invitez van ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan 9 worden het hele jaar heerlijke lunches en diners geserveerd in diverse restaurants. Het komende schooljaar zijn dat voortaan op maandag en dinsdag duurzame lunches en diners, in eerste instantie voor de studenten en docenten om tijdens het diner veel kennis op te doen, later zijn ook de gasten aan de beurt. Duurzaam betekent niet alleen dat alle ingrediënten lokaal en biologisch zijn. De studenten gaan ook duurzaam koken door bijvoorbeeld het energieverlies tíjdens het koken te beperken. Schooldirecteur Brigitte Laukens: ‘Duurzaamheid wordt ook voor het bedrijfsleven een steeds belangrijker aspect omdat steeds meer restaurantbezoekers bewuster kiezen voor een duurzame lunch of diner. Als onderwijs hebben we de verantwoordelijkheid onze studenten op te leiden volgens de nieuwste trends en inzichten.’’

Duurzaamheid

In de bedrijfsvoering heeft ROC Mondriaan al jaren veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn de gebouwen uitgerust met vele technische toepassingen die het energieverlies beperken en wordt bij voorkeur met duurzame leveranciers gewerkt. Afgelopen jaar is de ‘’club van positieve duurzaamheidsdenkers’’ opgericht. In deze club zit een afvaardiging van directie, College van Bestuur, facilitaire dienst, docenten en ook studenten. Ze bespreken wat er morgen anders kan en moet, welke doelstellingen zij willen bereiken over een jaar én hoe ze dat denken te bereiken.

Door: Nationale Horecagids 

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.