Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemers opgelet: deze zes apps moet je hebben

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Horecaondernemers opgelet: deze zes apps moet je hebben
Als ondernemer in de horecasector is het belangrijk om het meeste uit de zaak te halen. Technologie is een goed hulpmiddel. Deze zes apps kunnen meteen ingezet worden in jouw bedrijf. Dit meldt Horecamagazine.

NOWJOBS

Deze app zorgt ervoor dat er altijd voldoende personeel is. Met een ‘favorietenpoule’ kun je eenvoudig vastigheid creëren, omdat dezelfde gezichten terugkeren. Ook kunnen bijverdieners eenvoudig ingepland worden. Een favorietenpoule kan de uitkomst bieden tijdens piekdrukte of als iemand op het laatste moment uitvalt.

Apprendro

Meer werkplezier, gasttevredenheid, kennis en efficiëntie. Met Apprendro wordt dit voor je geregeld. Door middel van een laagdrempelig en leuk programma kan iedereen, ook zonder horecaervaring, razendsnel ingewerkt worden.

De app kan compleet gemaakt worden door zelf instructievideo’s, recepten en tafelindelingen toe te voegen.

Nostradamus

Deze app is een bekende speler op de markt. Nostradamus is een personeelsmanagementtool. Als horecaondernemer kun je realtime op de hoogte blijven van de omzet, loonkosten, personeelsplanning én productiviteit. Op deze manier kan er bijgestuurd worden wanneer dit nodig is. Er blijft meer tijd over voor de gasten.

Lekker Sociaal Media

Social media kunnen ervoor zorgen dat een horecazaak ontdekt wordt en groeit. Lukt het maar niet om ‘ontdekt’ te worden op bijvoorbeeld Instagram? Dan kun je met Lekker Sociaal Media de kanalen van de zaak upgraden – zo zonder gebruik te maken van een marketingbureau.

Scanfie QR Code App

De app is de winnaar van de Innovation Award 2022. Met het bestelsysteem kunnen gasten makkelijk betalen met hun smartphone, ook zonder account of een speciale app. Hierdoor is een bestelling en betaling ontzettend snel afgerond.

De besteloplossing kan compleet gemaakt worden door klanten via hun telefoon op verschillende manieren te kunnen attenderen dat hun bestelling klaar is.

TIPPR

Deze app pakt de ergernissen van horecaprofessionals aan, namelijk de vele – en vaak onaangekondigde - bezoekjes van mogelijke ketenpartners. Tippr helpt je bij het zoeken van een productleverancier.
Door het algoritme kun je razendsnel langs potentiële productleveranciers swipen. Als ondernemer ben je meteen op de hoogte van al het horeca gerelateerde, zoals de nieuwste innovaties, trends en omzet verhogende tips.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.