Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemers opgelet: deze zes apps moet je hebben

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Horecaondernemers opgelet: deze zes apps moet je hebben
Als ondernemer in de horecasector is het belangrijk om het meeste uit de zaak te halen. Technologie is een goed hulpmiddel. Deze zes apps kunnen meteen ingezet worden in jouw bedrijf. Dit meldt Horecamagazine.

NOWJOBS

Deze app zorgt ervoor dat er altijd voldoende personeel is. Met een ‘favorietenpoule’ kun je eenvoudig vastigheid creëren, omdat dezelfde gezichten terugkeren. Ook kunnen bijverdieners eenvoudig ingepland worden. Een favorietenpoule kan de uitkomst bieden tijdens piekdrukte of als iemand op het laatste moment uitvalt.

Apprendro

Meer werkplezier, gasttevredenheid, kennis en efficiëntie. Met Apprendro wordt dit voor je geregeld. Door middel van een laagdrempelig en leuk programma kan iedereen, ook zonder horecaervaring, razendsnel ingewerkt worden.

De app kan compleet gemaakt worden door zelf instructievideo’s, recepten en tafelindelingen toe te voegen.

Nostradamus

Deze app is een bekende speler op de markt. Nostradamus is een personeelsmanagementtool. Als horecaondernemer kun je realtime op de hoogte blijven van de omzet, loonkosten, personeelsplanning én productiviteit. Op deze manier kan er bijgestuurd worden wanneer dit nodig is. Er blijft meer tijd over voor de gasten.

Lekker Sociaal Media

Social media kunnen ervoor zorgen dat een horecazaak ontdekt wordt en groeit. Lukt het maar niet om ‘ontdekt’ te worden op bijvoorbeeld Instagram? Dan kun je met Lekker Sociaal Media de kanalen van de zaak upgraden – zo zonder gebruik te maken van een marketingbureau.

Scanfie QR Code App

De app is de winnaar van de Innovation Award 2022. Met het bestelsysteem kunnen gasten makkelijk betalen met hun smartphone, ook zonder account of een speciale app. Hierdoor is een bestelling en betaling ontzettend snel afgerond.

De besteloplossing kan compleet gemaakt worden door klanten via hun telefoon op verschillende manieren te kunnen attenderen dat hun bestelling klaar is.

TIPPR

Deze app pakt de ergernissen van horecaprofessionals aan, namelijk de vele – en vaak onaangekondigde - bezoekjes van mogelijke ketenpartners. Tippr helpt je bij het zoeken van een productleverancier.
Door het algoritme kun je razendsnel langs potentiële productleveranciers swipen. Als ondernemer ben je meteen op de hoogte van al het horeca gerelateerde, zoals de nieuwste innovaties, trends en omzet verhogende tips.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.