Voorlopige sluiting voor restaurant Waku Waku dat tegen coronapas was

Het Utrechtse restaurant Waku Waku dat in september 2021 weigerde de CoronaCheck-app van bezoekers te controleren, is gesloten. Een tijdje terug begon het de zoektocht naar een nieuwe eigenaar, maar heeft deze nog niet gevonden. Hoe lang Waku Waku dicht blijft, is niet bekend. Op de deuren staat dat het om een voorlopige sluiting gaat. Dit meldt NU.nl. 

Eigenaar Floris Beukers wil niet zeggen wat de reden van de sluiting is en ook niet of de deuren weer opengaan nadat een nieuwe eigenaar gevonden is. In juni maakten hij en zijn partner al bekend te willen sluiten omdat ze meer tijd voor elkaar en hun zoon willen maken. Een eventuele nieuwe eigenaar moet rond de 600.000 euro neerleggen voor inventaris en goodwill. Daarnaast moet er jaarlijks 64.000 euro aan huur worden betaald.

Tegen coronapas

Beukers en Naphassa Parinussa kregen in 2021 veel aandacht door hun standpunt tegen de coronapas. Het weigerde deze te controleren voordat klanten binnenkwamen en daarom moest het restaurant van de gemeente dicht. Een crowdfundingactie leverde Waku Waku ruim 200.000 euro op.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky