Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaondernemers vechten zonder succes wegafsluiting aan

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horecaondernemers vechten zonder succes wegafsluiting aan
Drie horecaondernemers sleepten deze week de provincie Gelderland voor de rechter omdat de weg waaraan hun zaken zich bevinden vanaf 22 augustus vier weken dicht is. Chinees restaurant Chun Lin, Boetiek Hotel BonAparte en hotel de Lochemse Berg vrezen voor slechte bereikbaarheid gedurende de drukste weken door sluiting van de N312 tussen Barchem en Lochem. Ze willen dat de provincie de werkzaamheden uitstelt, maar daar gaat de rechter niet in mee. Dit meldt De Stentor. 

Vanaf 22 augustus werkt de provincie aan een versmalling van de N312 om de maximale snelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur. De ondernemers zeggen op de hoogte te zijn geweest van de geplande werkzaamheden, maar hebben niet een volledig beeld gekregen van de impact op bedrijven die aan die weg liggen. Dat het om een afsluiting gaat werd hen pas in juni medegedeeld. En ze draaien de meeste omzet gedurende deze periode.

Veel eten afgehaald bij Chun Lin

Vooral Chinees restaurant Chun Lin dreigt zwaar getroffen te raken, omdat er in augustus en september veel campinggasten zijn die eten komen afhalen, net als veel mensen uit de buurt die net terugkomen van vakantie. “Zelfs al de werkzaamheden in juni of juli waren geweest, was dat beter voor Chun Lin”, zegt een woordvoerder. Ondanks dat het restaurant wel bereikbaar blijft, moeten mensen vanuit Lochem zeker 5 kilometer omrijden.

Nadeelcompensatie

Het enige wat de horecaondernemers willen is dat de werkzaamheden worden uitgesteld, maar dat doet de provincie niet. En de rechter vindt ook niet dat de provincie hoeft uit te stellen. De boodschap aan de ondernemers deze week was om een nadeelcompensatie aan te vragen, waarmee ze hun financiële schade kunnen beperken.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.