Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

The Harbour Club geschokt dat gemeente de zaak zes maanden lang sluit

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
The Harbour Club geschokt dat gemeente de zaak zes maanden lang sluit
De gemeente Amsterdam heeft dinsdag de horecazaak The Harbour Club aan de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost gesloten. In de nacht van 9 op 10 augustus was er bij het horeca-etablissement een explosie. De locoburgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde, aldus de gemeente. De maatregel geldt voor zes maanden.

The Harbour Club zegt geschokt kennis te hebben genomen van het besluit van de gemeente. Ook is de horecazaak verbaasd dat de gemeente het besluit zeven dagen na de ontploffing nam. "De afgelopen week waren wij zonder enig probleem geopend. Daarnaast betreuren wij het feit dat dit besluit zonder enige onderbouwing naar ons toe is genomen."

De horecazaak zegt volledig mee te werken aan het politieonderzoek en in contact te staan met de gemeente over de beveiliging. "We zullen het gesprek aangaan met de gemeente en komen later met een uitgebreide reactie."

Schade

De ontploffing gebeurde rond 02.45 uur aan de voorkant van het horeca-etablissement. Vooral de deur van het pand raakte zwaar beschadigd. Er is nog niemand aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie dinsdag. Ook is niet bekend waarom het restaurant doelwit was van de explosie.

Volgens de gemeente valt niet uit te sluiten dat er zich nieuwe incidenten zullen voordoen bij het pand. De horecagelegenheid heeft al eerder te maken gehad met geweldsincidenten.

Schietpartij

Bij een andere vestiging van The Harbour Club, in Vinkeveen, was begin maart een dodelijke schietpartij. Er werd toen geschoten op het parkeerterrein van de club. Daarbij overleed een 27-jarige man en meerdere mensen raakten gewond. Het is vooralsnog niet duidelijk of de twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Hans Klok zegt dinsdag dat het sluiten van The Harbour Club in Amsterdam voelt alsof "misdaad loont". De illusionist zou nog vijftig shows in de horecazaak geven. Hij noemt de situatie "heel triest voor alle betrokkenen". "Er werken meer dan tweehonderd mensen. De coronacrisis was al een enorme aderlating en nu komt deze klap daar nog bovenop", aldus Klok. "Nu moet The Harbour Club sluiten door een strijd tussen criminelen. Dan voelt het toch een beetje of misdaad loont."

Door: ANP

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.