Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maker van luxewijnglazen bang voor tijdelijke productiestop

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Maker van luxewijnglazen bang voor tijdelijke productiestop
Het eeuwenoude glasmerk Riedel uit het Oostenrijkse Kufstein vreest tijdelijk de productie te moeten stilleggen door Europa's gasconflict met Rusland. Als het bedrijf te maken krijgt met energierantsoenen moet het waarschijnlijk zijn ovens uitzetten en dat is lastig. Zo'n oven is ervoor gemaakt altijd aan te staan, de oven laten afkoelen kan er zelfs voor zorgen dat hij kapot gaat.

Dit heeft Maximilian Riedel van de maker van luxewijnglazen en karaffen laten weten. Hij is de elfde generatie die het uit 1756 stammende familiebedrijf runt. De energierekeningen van de onderneming zijn de laatste maanden al met zeker 30 procent gestegen, maar de ovens zijn tot nu toe op maximale capaciteit blijven draaien. Dit is omdat Riedel erop rekent dat de energieprijzen nog hoger zullen worden.

Prioriteitenlijst

Bedrijven in heel Europa bereiden zich voor op het ergste nu regeringen noodplannen maken voor mogelijke gastekorten in de winter. Riedel heeft meerdere fabrieken in Duitsland en daar werkt de regering aan een plan voor de verdeling van energie als de nood aan de man is. De vraag is waar een bedrijf als Riedel precies zal staan op de prioriteitenlijst van de overheid, aangezien het een leverancier is van niet-essentiële goederen.

In de Duitse politiek zijn glasfabrikanten wel gebruikt als voorbeeld van waarom de overheid heel voorzichtig te werk moet gaan met gasrantsoenering. Maar die discussie was vooral gericht op een bedrijf als Gerresheimer, dat glas produceert dat wordt gebruikt voor het maken van vaccinflacons. Het ging niet om producenten van luxeartikelen zoals Riedel.

Door: ANP

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.