Normal_pexels-life-of-pix-67468

Een restaurant beginnen is geen makkie. Het is hard werken, veel uren maken en slapeloze nachten hebben. Als je erover denkt om de sprong te wagen in de wereld van de horeca (of zelfs als je al begonnen bent met die eerste stappen) zijn hier enkele tips voor je eerste restaurant opening. Of je nu de ambitie hebt om op een dag meerdere restaurants te bezitten of dit als bijbaantje te houden, er zijn genoeg dingen om in gedachten te houden als het gaat om het openen van je eerste eetgelegenheid. Er zijn veel factoren die meespelen bij een succesvolle opening - van locatie tot budgettering - dus we hebben een paar belangrijke tips op een rijtje gezet die je zullen helpen om je eerste restaurantopening zo stressvrij mogelijk te laten verlopen.

 

 

Onderzoek je markt

Eerst moet je je markt onderzoeken. Het is belangrijk om te weten wie de doelgroep is, zodat je het concept kunt afstemmen op hun behoeften en wensen. Zorg ervoor dat je weet wat andere restaurants in de omgeving doen, hoe de concurrentie eruit ziet, en wat de demografie van je klanten zal zijn. Hoe meer je weet over de markt, hoe beter je zult zijn toegerust om het perfecte restaurant voor een specifiek gebied te creëren.

Bepaal het concept

Houd in gedachten dat een succesvol concept niet altijd een chique, duur menu betekent. In feite gaan de meeste mensen vaker naar casual restaurants dan naar chique restaurants. Neem de tijd om na te denken over wat voor soort eten je wilt serveren. Zal het snel en gemakkelijk te maken zijn? Wordt het zelfgemaakt? Wat voor sfeer streef je na? Als je eenmaal het basisconcept van je restaurant hebt bedacht, kun je verder gaan met de fijnere details.

Bepaal een budget en stel een menu samen

Nu dat je een idee hebt van wat voor soort eten je wilt serveren en aan wie je het wilt serveren, moet je een budget samenstellen. Dit zal je helpen erachter te komen hoeveel geld je nodig hebt om je restaurant te beginnen en hoeveel winst je moet maken om open te blijven. Stel een menu samen, en zorg ervoor dat je alles dienovereenkomstig prijst. Houd in gedachten dat, terwijl je wilt dat alles heerlijk is, je ook niet de bank mag breken. Bij PeterPrint kun je terecht voor het drukken van een menukaart. Het is belangrijk dat een menukaart er aantrekkelijk uitziet en mensen motiveert om (meer) eten te bestellen.