Vrees voor minder klanten in de horeca door stijgende inflatie
8 augustus 2022 om 14:14
< 1 min lezen

Vrees voor minder klanten in de horeca door stijgende inflatie

De prijs voor ossenhaas is door de stijgende inflatie inmiddels zo hoog, dat horecaondernemers het moeten doorvoeren in de prijs naar de consument. Ook de prijs van bier, brood en zuivel is de laatste tijd flink gestegen. Voor biermerken Jupiler en Hertog-Jan betalen horecabazen 12 tot 14 procent meer. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verwacht dat er na de zomer minder gasten komen door de gestegen prijzen. Dit meldt WNL.tv. 

Ook de huur is voor horeca-uitbaters gestegen. Sommige huurders hebben te maken met een stijging van 9,5 procent. “Dat is compleet ridicuul, want de kerninflatie is vele malen lager. Maar het mag wel”, aldus Robèr Willemsen van KHN. Hij denkt dat ondernemers daardoor de menukaarten onder handen moeten nemen. Sommigen zullen de ossenhaas op de kaart laten staan, maar een flink hogere prijs voor vragen. Andere halen de ossenhaas eraf, en bieden een ander stuk vlees aan. 

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26
    • Restaurant

    Dag van de Doggybag, maar meeste Nederlanders durven er in een restaurant niet om te vragen

    9 oktober 2025 om 13:43

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland