Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wil je een gratis horeca-opleiding volgen? Lees er hier meer over

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Wil je een gratis horeca-opleiding volgen? Lees er hier meer over
Jezelf blijven ontwikkelen in de horeca is belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Want het volgen van een nieuwe opleiding of cursus kan behoorlijk in de kosten oplopen. Op deze manier volg je een gratis horecaopleiding. Dit meldt Indebuurt Zwolle.

Met het STAP-budget krijg je een vergoeding van duizend euro. Deze vergoeding wordt betaald door de overheid. STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met de regeling kun je ieder jaar een nieuwe opleiding volgen.

Gratis opleidingen

Duizend euro is in sommige gevallen niet genoeg om de hele opleiding te kunnen betalen, maar er zijn ook heel veel studies die geen duizend euro kosten. Bij deze opleidingen kun je wel gratis studeren met het STAP-budget.

Opleidingen

Op horeca.nl kun je allerlei opleidingen vinden die je kunt volgen in of rondom de horeca. Het merendeel is erkend als opleiding, wat betekent dat je zeker weet dat de kwaliteit van wat je leert goed is. En dat je aan het einde er een certificaat of diploma voor krijgt.

De meest gekozen opleiding is die tot kok. Ook de cursussen wijn- of biersommelier hebben het de laatste tijd goed gedaan. Tijdens de coronaperiode hebben veel mensen de opleiding tot horecaportier gedaan. De vraag naar opleidingen over cocktails lijkt overigens nu groter te worden. Mensen willen zich steeds vaker gaan specialiseren in de horeca.

Informatie

Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden? Let er dan wel goed op dat je er snel bij moet zijn. Er zijn verschillende rondes waarbij je je moet inschrijven. De rondes zijn om de twee maanden. Het verschilt daarbij hoeveel geld er vrij komt. Bij de laatste ronde was dit 4,6 miljoen euro. Binnen 2 uur en 2 minuten waren alle plekken voor het STAP-budget vervuld.

De eerst volgende inschrijfronde is op 1 september 2022.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.