Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veertien- en vijftienjarigen aan het werk bij Pannenkoekenhuis in Ruurlo

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Veertien- en vijftienjarigen aan het werk bij Pannenkoekenhuis in Ruurlo
Je ziet het niet vaak: meisjes en jongens van veertien die in de horeca werken. Bij Pannenkoekenhuis De Heikamp in Ruurlo mag het. Daar werken Danique en Isabelle. Zij maken onderdeel uit van De Heikamp Academy. Dit meldt Regio8.

Bij De Heikamp Academy draaien gemotiveerde tieners mee in het bedrijf. Het initiatief komt van Bert van Zijtveld. Hij ziet de academie als een oplossing voor het personeelstekort in de branche.

Werkzaamheden voor tieners in horeca

Als veertien- of vijftienjarige mag je nog niet zoveel doen in de horeca. Bij de academy wordt gekeken naar wat zij wél mogen doen. Het gaat om voorbereidende klusjes. Zo maken Danique en Isabelle de tafels zorgvuldig schoon, mixen ze het pannenkoekenbeslag en zetten ze de stroop en poedersuiker op de tafels.

Vier tieners doen deze klusjes nu bijna dagelijks voor het bedrijf. Vanwege hun leeftijd mogen ze ongeveer drie uur per dag werken. Hoewel dit niet lang is, doen zij dit wel vijf dagen per week.

Supermarkt als concurrent

De supermarkt is de grootste concurrent voor de horecazaken als het gaat om het werven van personeel. In de horecabranche mogen de tieners immers nog niet zoveel doen, waardoor zij al snel voor de supermarkten kiezen. Daarna is het lastig om hen weer ‘terug te winnen’, aldus Van Zijtveld.

In gesprek met middelbare scholen

De initiatiefnemer is van plan om meer gemotiveerde tieners te kunnen verwelkomen op de academy. Op dit moment is hij in gesprek met middelbare scholen. Van Zijtveld hoopt de aankomende jaren nog meer tieners te kunnen verwelkomen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.