Horeca wacht op regie van kabinet rondom maatregelen bij opleving corona

Hoewel het coronavirus ver weg lijkt te zijn, kijken sectoren als de horeca naar de overheid. Zij wachten op een regie van het kabinet. Want het virus kan zomaar weer compleet opleven. Dit meldt WNL.

Het kabinet zou volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben gevraagd maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat alles in ons land zo lang mogelijk ‘open’ kan blijven als het coronavirus weer om zich heen grijpt.

Overheid verantwoordelijk maatregelen nemen

Een woordvoerder van KHN geeft aan dat de branchevereniging van mening is dat alleen de overheid verantwoordelijk is als het gaat om het nemen van zwaarwegende maatregelen. Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, vertelt dat de supermarkten luisteren naar de adviezen die het RIVM geeft. Als het Rijksinstituut zegt dat de anderhalvemeterregel en de mondkapjes weer ingevoerd moeten worden, dan doen zij dat.

Jansen zegt dat zij niet vooraf zelf willen gaan interpreteren wanneer zij wat moeten doen. Zij zijn immers geen deskundigen op dat gebied, aldus de directeur.

Arbodiensten

ArboNed en HumanCapitalCare, de arbodiensten, adviseren bedrijven om hun medewerkers weer meer te laten thuiswerken. Ook is handig om weer afwisselende pauzes te nemen en om weer afstand te houden op de werkvloer.

Volgens een woordvoerder moet er alles aan gedaan worden om besmettingen op de werkvloer te voorkomen. Op deze manier hoeft de overheid hopelijk geen harde maatregelen te nemen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer