De QR-codes zijn terug: Tikkie en de horecabranche gaan samenwerken

Tikkie en Butlaroo, betaalapps, gaan samenwerken met de horeca. Op deze manier kan de branche contactloos bestellen en betalen via QR-code aanbieden. Dit wordt gezien als een mogelijke oplossing voor het schrijnende personeelstekort in de branche. Dit meldt Foodclicks.

Met de samenwerking krijgt de horeca toegang tot het meest uitgebreide QR-bestelplatform in Nederland. Dit in combinatie met de snelheid en het gemak van Tikkie. Op deze manier wordt bestellen en betalen nog makkelijker gemaakt voor de gasten.

Interactieve menukaart

Via een interactieve menukaart of de QR-code op de tafel kunnen gasten binnenkort bestellen en betalen. Zij hoeven daardoor niet meer op de rekening te wachten en kunnen eventueel ook fooi geven. Daarnaast is een rekening splitten ook een stuk eenvoudiger.

Vapiano

Het personeel en de horecabazen hebben met Butlaroo al meteen inzage in de bestellingen en betalingen. Daarnaast is het voor hen mogelijk om deze omgeving ook zelf te beheren door bijvoorbeeld een QR-code aan te maken of een bestellocatie in te stellen. Vapiano is een van de restaurantketens die momenteel al gebruik maakt van deze technologie.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer