Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca kan app FreeTable gebruiken om no shows op te vangen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Horeca kan app FreeTable gebruiken om no shows op te vangen
Na een geslaagde testfase van het platform FreeTable is het nu ook landelijk uitgerold. Restaurants die te maken hebben met no shows, waarbij gasten ondanks hun reservering niet komen opdagen, kunnen hun lege tafel aanbieden via de app. Dit meldt Haarlem Updates.

De Haarlemse horecaondernemers Roy Vernout en Max Caminita bedachten de app zodat het omzetverlies van de ondernemers beperkt blijft. Daarnaast verbetert het de service aan de gasten. Het platform blijkt een groot succes te zijn in Haarlem, daarom gaat het nu ook in andere steden van start.

Nee verkopen

Zelf hebben de ondernemers ook ervaring met no shows. Op drukke avonden leek het dat hun restaurant volledig vol zou zitten, maar vaak pakte het toch anders uit. Vaak waren er toch tafels leeg tussen half acht en half negen. Op een drukke zaterdagavond zou het zomaar kunnen oplopen tot zes tafels, terwijl de ondernemers eerder een ‘nee’ moesten verkopen aan geïnteresseerden. Hier baalden zij enorm van.

Positieve reacties

Daarom ontstond vier jaar geleden het idee om hier een oplossing voor te bedenken. De ondernemers zagen positieve reacties van collega’s, waardoor zij al snel door hadden dat het idee daadwerkelijk potentie had. Het uitwerken en concretiseren viel echter niet mee. Door onder andere corona kon de app niet optimaal live gaan. Daarnaast hadden de ondernemers het te druk met het overeind houden van hun eigen zaak.

Appstore

Na corona hebben Vernout en Caminita toch weer de draad opgepakt. Deze keer met de steun van Endeavour, een technologie- en marketingbedrijf in Haarlem. In de stad doen inmiddels al 25 restaurants mee en naar verwachting zal het aantal zich verdubbelen de aankomende maanden. Zeker nu de app in de appstore verkrijgbaar is.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.